Pizza al taglio i Rom

Själv älskar jag pizza, har en egen vedeldad pizzaugn i trädgården. Speciellt förtjust är jag i den som man får i pizzans hemstad Neapel. Men det är är inte alltid man har tid och lust att sitta ner och äta, dessutom kostar det mer när man är i Italien.


Så det bästa och billigaste sättet att äta pizza i Rom, eller någon annan stad med, är en pizzabit som du får i handen att ta med till hotellrummet eller att äta på stan. Dessa pizzerior som ibland bara är "ett hål i väggen" finns precis överallt i staden.
Du väljer hur stor bit du vill ha och sedan väger dom den, pizza al taglio kallas det. En av mina favoriter är med tunnskivad potatis och rosmarin.



För det känns nästan mer spännande att vandra runt i Rom och titta på alla spännande byggnader. Här ser ni Pantheon vid Piazza della Rotonda. Byggnaden uppfördes redan 115-125 av Hadrianus, men det fanns en byggnad där redan innan. Här finns bland annat målaren Rafael begravd för sedan renässansen har den använts som gravkyrka.


Pizza är både gott och billigt, man behöver ju egentligen bara äta en pizza-slice, eller två... Inte en hel rund pizza.

Av Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg
Foto: Agneta Nisbeth

Läs mer om min egen pizzaugn här››

Kommentarer