Sista stopp blir Barcelona - sedan tillbaka till Marseille


Så var vi framme i Spaniens mest kanske hetaste stad, trendiga Barcelona. Här tar vi en spännande tur och tittar bland annat på La Sagrada Familia.




När vi vaknade hade vi redan lagt till i Barcelona som är en av Spaniens absolut vackraste städer. Här finns de mest berömda verken av Antonio Gaudi, som t.ex. den helt sanslöst utsirade katedralen La Sagrada Familia. Här skulle vi vara nästan hela dagen, så skönt!




Vi promenerade sakta in mot staden, vi började med att äta en rejäl frukost på ett utomhuscafé. Sedan gick vi på den berömda avenyn Las Ramblas. 




Här finns både flotta butiker och många andra sevärdheter. Här trivs man verkligen, Barcelona är en mycket vacker och trevlig stad. Dessutom är den  mycket romantisk. Vi stannade upp på flera trevliga barer och åt lite mer tapas, det är ett både gott och billigt sätt att äta lunch i Spanien.




Här passade vi också på att shoppa. Det finns ett överflöd av trendiga och spännande affärer i Barcelona. Dessutom var det sista chansen att handla något, dagen efter skulle vi komma fram till Marseille och där skulle det inte finnas tid att handla. Då skulle vi bara ta oss till flygplatsen.




En film från staden, från kända minnesmärken till mysiga krogar och härliga marknader.

Timmarna före middagen tillbringade vi vid poolen på båten. Det blev ett par dopp och en hel del sol innan vi gick tillbaka till hytten för lite vila och sedan ett snabbt ombyte till middagen. Vår allra sista kväll ombord!


Dag 8 lördag – nu flyger vi hem igen

Ledsamt var det. Nu var vår resa slut, vi skulle gå i land för den här gången. Vi ombads lämna våra resväskor utanför dörren innan klockan 06.00 på morgonen. De fraktades sen över till land utan att vi behövde anstränga oss ett dugg. Tur det, väskorna var dubbelt så tunga som när vi kom! Vi godkände våra kreditkortsnotor på det vi druckit ombord, plus andra nöjen som golfspelet, och åt en snabb frukost innan vi tackade för oss. 




Vi gick av båten, hämtade våra väskor och åkte med buss till flygplatsen i Marseille. Dags att återvända till vardagen, men det kändes faktiskt inte alls så tokigt det heller…

Av Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg
Foto: https://www.instagram.com/visitbarcelona/ och https://www.instagram.com/basilicasagradafamilia/



Kommentarer