Lyxa till det med en egen pool på Eagles Villas i Halkidiki

Ska ni på bröllopsresa, längtar efter en vecka i solen med hela familjen eller bara vill njuta av en egen villa med pool i Grekland så har jag verkligen den perfekta platsen för er.

Ett supersnyggt masterbedroom i villan.

Bilderna ni ser här är från en långhelg i Halkidiki på det grekiska fastlandet, en knappt 2 timmars bilresa från Thessaloniki. Jag bodde på den underbart vackra resorten Eagles Palace & Villas. Här kan du välja på att bo på det flotta hotellet, precis vid havet eller de mäktigt läckra villorna med egen pool, belägna uppe på berget med en magnifik utsikt över bukten.


Så skönt att ha en egen pool. Med vacker havsutsikt på köpet.

Jag bodde i en av villorna, med en egen liten pool och terrass med solsängar. Huset som var i två våningar hade ett stort masterbedroom på markplan med utgång direkt till poolen samt badrum, dusch och separat toalett.

Gott om plats att hänga upp sin semestergarderob!

För att inte tala om denna underbara walk in closet! Med hur mycket plats som helst att hänga upp sina kläder! Och så snyggt dessutom, hela huset var stilrent och vackert, men också trevligt att vistas i, som du verkligen bodde där - som ett hem du längtar tillbaka till.

Det lilla sovrummet/köket på nedre botten.

På den nedre våningen fanns också ett litet "kök" med kylskåp och kaffemaskin samt en säng/soffa och en stor toalett till. Det var här man satt för att ta sig en kopp kaffe och vila ut efter en dag på stranden.

Sovrummet på andra våningen.

På den övre våningen hittade man ytterligare ett rymligt och snyggt dubbelrum - givetvis med egen dusch och toalett. Här fanns också en terrass till med två solsängar under tak, när värmen blir för stark var det underbart att ligga här och läsa.

Utsikten var enastående från området med villor, där nere vid stranden låg hotellet.

Hr ser ni utsikten från berget där villorna låg och ner mot hotellet vid stranden. Indom resorten fanns flera restauranger att välja på, både direkt på stranden och inne på hotellet.

En bild från baren uppe vid receptionen för villa-området.

Det fanns även en restaurang och en snygg bar uppe vid receptionen där poolvillorna låg. Så du behövde inte gå ner för berget, eller ta deras lilla buss, varje morgon för att äta din superläckra och mycket generösa frukost.

Drömmen om Grekland!

En av krogarna vi åt lunch på hade denna fina placering, precis vid havet. Det var verkligen "drömmen om Grekland" på alla sätt, god mat var det dessutom.

Vattnet var kristallklart och härligt varmt, redan i början på juni.

Så här såg det ut vid hotellets privata strand - inte helt fel det heller. Här på stranden fanns det alltid strandhanddukar att låna och gratis vatten och frukt att läsa sig med i hettan.

Att bada här är en ren njutning.

Eagles Resort hade också egna båtar som man kunde hyra för en tur ut i skärgården, man hade dessutom en egen strandremsa på en av öarna om man ville ligga och sola betydligt mer avskilt, men det fanns också flera andra stränder man kunde välja på i närheten av hotellet - som denna lilla ö.

Missa inte en tur på havet.
Men bara känslan att ut och åka på havet är nog härlig, här en bild till från vår egen lilla båttur med hotellets fina motorbåt, segelbåten ni ser hade faktiskt svensk flagg.

Doften av lavendel följer dig på vägen ner för berget.
Till slut en bild till uppe från berget när vi var på väg ner till att äta middag på hotellet, bara några minuters promenadväg ner, men med denna vackra utsikt på vägen!

Den egna stranden som alla hotell- och villagäster kunde använda.


Läs mer om hotellet här››

En liten film jag tog med alla fjärilar som verkade älska ställets doftande blommor, som dessa underbara lavendelbuskar.



Text och foto: Agneta Nisbeth



Kommentarer

Skicka en kommentar