Den 29 augusti startar Giro d'Italia U23 - för ungdomar under 23

 Det var en del funderande fram och tillbaka men till slut bestämde man sig för att trots allt köra årets lopp av Giro d'Italia U23. Det populära cykelloppet för ungdomar under 23 kommer gå av stapeln mellan 29 augusti till den 5 september.


Det italienska årliga cykelloppet som lockar ungdomar från hela världen kommer i år att starta i staden Urbino för att sedan fortsätta uppåt i landet och man har speciellt valt ut platser med stort kulturhistoriskt värde. I Urbino kommer man till exempel få lära känna renässansmästaren Raffaello Sanzio lite bättre.


Just detta år läggs också extra stor aspekt på säkerheten för ungdomarna i de 31 teamen som ska tävla och naturligtvis även publiken, både vad som gäller själva loppet och allt som kan komma att påverkas av den pågående pandemin COVID-19. 


Det kommer att vara ungdomar från hela världen som deltar, från Italien givetvis men också från USA och Sydamerika, Ryssland, Storbritannien och resten av Europa. Här nedan kan ni också se en film inför årets giro. Loppet har tidigare genom året sett unga cykelstjärnor födas, som Marco Pantani och Francesco Moser.



Ni kan läsa mer om loppet på hemsidan - på engelska här››

Text Agneta Nisbeth

Foto: Italienska turistbyrån ENIT och Giro d'Italia.

Kommentarer