Yoga i Apenninerna - möt Anna som flyttat till de italienska bergen

Anna Sadhana Pilotti är mamma till tre döttrar men också en uppskattad yogalärare som lär oss att lyssna på vår kropp och hitta våra energier. Hon håller också klasser i det underbart vackra Italien.


Anna bor i den natursköna nationalparken Monte Sibillini som ligger i centrala Italien. De pampiga Sibillinibergen är en del av centrala bergsmassivet Apenninerna och ligger mellan östra Umbrien och Marche på Apenninska halvön. Men den här sommaren har Anna inte kunnat ta emot sina elever i hemmet uppe i bergen, men de innebär inte att hon sitter hemma och rullar tummarna precis, nej nu håller hon klasser online istället. Även om Anna, precis som alla andra, önskar att den här COVID-19 mardrömmen ska ta slut någon gång.


En sak hon verkligen hoppas på att allt kan återgå till det mer normala till i höst, då hon och väninnan Christina Rindsjö håller i ett nytt retreat i Italien som heter "Be Your Brilliance Retreat" och det hålls på Eremito, Parrano i Italien,  den 7-11 Oktober 2020. Så här skriver de om vad som händer på retreatet under några dagar i höst:
"Ge dig själv paus från stress och vardag, sakta ner och hitta tillbaka till dig själv och din unika energi under några dagar på Eremito i Italien. Platsen och stället ligger avsides men andas ändå lyx och överflöd där hotellet "Eremito" är beläget bland berg, skog och vattenfall. Där får du den bästa möjligheten att slappna av, återhämta dig och ladda med ny energi. Under dagarna blir det yoga, meditationer, övningar, men också egen tid då du kan ta del av den fantastiska naturen och äta lokal, vegansk mat. Det här är en delvis tyst retreat för att verkligen hitta tillbaka till dig själv, den du är bortom allt det som hindrar att kunna leva i harmoni. Förutom yoga blir det tid för eftertanke genom guidade meditationer, silent sittings, mindfulness redskap och övningar där du har möjlighet att hitta hem till din kropp, din glädje och energi.Vad är det då som gjorde att Anna en gång slog sig mer i Italien, och varför valde hon just att stanna i bergen Monte Sibillini?

– Mitt val var på ett första plan en man, en kärlek som gick djupare och högre än något jag mött tidigare. I spirituella kretsar hade jag ” doftat” på en samvaro, en energi som var vackrare än något annat jag erfarit i vår moderna verklighet. Detta har helt säkert lett mig vidare och önskan att möta detta med någon var starkt.  Så i detta sagt var valet att flytta ner inte i första hand platsen (senare skulle jag se att denna plats ”was calling me” eller tvärtom) Det var kärleken.


Hur kom det sig att du började med yoga?
– Jag har alltid varit en "nature girl", intresserad och tagen av naturens språk och mystik. En medvetenhet och nyfikenhet om vår värld ” beyond ” denna, som vi kallar verklighet. Jag blev introducerad till det mer spirituella i början av 90 talet. Med MER menar jag att jag började aktivt ta del av mer kurser, fördjupning, böcker - ett mer intensivt sökande tog fart. Vi var i idrottens värld med segling på toppnivå där teambuilding och personlig utveckling var en stor del för att bättre klara av pressen och stressen på 9 månades jorden runt tävlingar. Jag slank med som fru. Och jag var den som fortsatte att vilja ha mer!  Detta ledde henne till möten med många spännande människor. 
– Min resa tog fart och jag besökte och letade upp naturfolk var jag än befann mig under 10 år resandes runt jorden. Jag mötte då både aboriginer, maorier, shamaner, mystiker och kom i kontakt med sufism, tantra, yoga och mer. 

– I denna resa förlorade jag min mamma som gick bort ung och fort. Jag skilde mig, gifte om mig och födde min första dotter inom loppet av några få år. Två sidor av myntet, upplevelser som skakar om i grunden. Och jag var den som fortsatte att vilja ha mer! Detta ledde mig till möten med gurus och kloka varelser från världens alla hörn, förklarar Anna och fortsätter förklara varför hon hamnade just här.

– Sedan valet att flytta till bergen och leva på ett retreat-sätt som min verklighet, i samklang med en man som redan gjort det valet.

Text Agneta Nisbeth
Foto: Anna Pilotti/Instagram

Kommentarer