Njut av ett gott vin i Freiburg


Ta en paus i vardagen och res ner längs floden Rhen i sydvästra Tyskland.  Fortsätt sedan ut i det omväxlande landskapet Schwarzwald med sina romantiska gröna skogar och djupa dalar. I hela delstaten Baden-Württenberg finns nämligen mycket att göra. Det finns goda viner att smaka och fascinerande slott att besöka.



Ni kan starta i Freiburg, en stad som är känd för sin välbevarade gotiska katedral, Freiburger Münster, med helt unika glasfönster och sitt 116 meter höga kyrktorn. Det tog ungefär 300 år att bygga kyrkan och man började redan arbetet år 1200. Även torget utanför, Münsterplatz, som varje morgon blir en trevlig marknadsplats, är väl värt ett besök.



I Freiburg måste man passa på att besöka en mysig veinstube för att smaka på det goda lokala vinet och ta sköna vandringar i skogarna omkring. Staden ligger nämligen alldeles i utkanten av skogklädda kullar som inbjuder till kortare utflykter.
Äta lokala specialiteter kan ni göra på Obergkirchs Weinstuben, Münsterplatz 22. Vill ni sova över går det bra, Oberkirch har också ett hotell.



Se bara upp var ni sätter fötterna efter en helkväll på krogen, överallt i staden finns nämligen några små vattenfyllda kanaler, kända som bächle. De är visserligen inte mer än några decimeter djupa, men man kan bli rejält våt om fötterna om man trampar ner i dem...



Vill ni bo elegant och samtidigt passa på att njuta av varma poolbad och nyttiga kroppsbehandlingar finns det flera hotell att välja på. Eleganta Colombi Hotel vid Colombi Park har en fin poolanläggning och egen restaurang.




Lite utanför stan ligger Dorint i An der Therman som har flera termalbad och en varm pool där man kan bada utomhus även när snön ligger vit på marken.




Freiburg, som har bevarat sin medeltida prägel, besöks varje år av över tre miljoner människor.  



Av Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg
Foto: Freiburg tourism: http://www.freiburg.de/ samt film från Youtube



Kommentarer