Rottweil - Inte bara för hundälskare


Rottweil - en charmig stad i södra Tyskland


En liten men väldigt charmig stad i södra delen av Tyskland är Rottweil som inte har ändrats mycket sedan 1600-talet, men som ändå har lämningar kvar sedan romartiden. Här finns fortfarande många av de gamla korsvirkeshusen kvar och deras loppmarknad på huvudgatan lockar folk från när och fjärran.




Och om ni undrar, visst är det så, hundrasen rottweiler har verkligen fått sitt namn efter staden. De gamla romarna tog nämligen dit en extra stark kamphund som sedan efter viss uppblandning med lokala raser kom att kallas just för rottweiler.



Vill man rida går det bra, alldeles utanför staden ligger en större ridskola, där man både kan ta lektioner eller bara hyra en häst för en tur ut i naturen, en timme gick förra året på ca 85 kronor. Reit und Fahrvereein Rottweil und Umgebung, Köningsberger str. Tel 0741-12802.



Från staden och slättlandet beger vi oss ut i den nära nog ogenomträngliga Schwartzwaldskogen, här känns det nästan som man kliver rakt in i en saga av bröderna Grimm. Det är både magiskt och vackert, lite präktigt och mycket tyskt.



Här råder ordning och reda, inget skräp, bra skyltning och väldigt trevliga människor. Själv är min tyska i det närmaste obefintlig, men alla vill verkligen hjälpa till att förstå. Den yngre generationen och folk på hotell och restauranger kan oftast också tala engelska.


Rottweil är en charmig stad som verkligen är värd ett besök!

Av Agneta Nisbeth/Nisbeth resblogg
Foto: https://www.rottweil.de/willkommen




Kommentarer