tisdag 5 juli 2016

Från Messina på Sicilien till middag med kapten

Min resa på Medelhavet fortsätter här på bloggen, denna dag har vi anlänt till den italienska ön Sicilien och staden Messina.Denna dag gick vi upp riktigt tidigt. Nu hade vi färdats över till ön Sicilien och Messina, staden som ligger närmast fastlandet. Härifrån går färjor regelbundet fram och tillbaka till fastlandet, både stora och små. Det låg två kryssningsfartyg alldeles intill oss. En av dem var faktiskt lite större, men den andra, Melody, var betydligt mindre och väldigt mycket äldre. Vi hörde att det var två från vårt skepp som hade gått fel igår och hamnat ombord på den båten istället. Där var det tydligen ingen som kontrollerade vem som gick ombord?
Messina var så litet att man hamnade rätt i stan när man gick av båten. Här hade man med andra ord inga problem att ta sig vidare ut på stan, så vi strosade runt på egen hand.
Just här på Sicilien stötte vi för första gången på mulet väder. Ett tag regnade det lite men det gick snabbt över och bara någon timme senare sken åter solen. 
Vi passade på att handla på en stormarknad i stan. Några goda italienska viner, parmaskinka och parmesanost. Det fanns ett eget litet kylskåp i hytten där vi kunde lägga godsakerna tills vi skulle ta flyget hem igen.Istället för att äta lunch i land gick vi till matsalen och blev visade till ett bord utomhus på akterdäck där vi åt lunch med utsikt över havet och hamnen. Mycket romantiskt!
På kvällen var det dags för middag med kaptenen, det fick vi ett meddelande om när vi kom tillbaka till hytten. Det anses vara en stor ära ombord att få sitta vid kaptenens bord, vi var bara åtta personer som fick göra det den kvällen. Det blev till att klä upp sig rejält. Långkjol för damerna och kostym med slips för herrarna. Annars var det tack och lov riktigt avspänd stämning i matsalarna på kvällarna. Bara man inte kom i badbyxor eller liknande så var det ok vad man än hade på sig.
Vi skulle mötas i en bar för att ta en aperitif tillsammans, så vi gick dit uppklädda och nyfikna. Kaptenen visade sig vara en mycket trevlig italiensk gentleman som seglat alla typer av båtar på alla hav. Han berättade en del om båten och om sitt händelserika liv, bland annat vad som hänt under alla år ombord. Efter middagen tog vi en drink med kaptenen innan vi drog oss tillbaka till vår hytt, för att vara för oss själva. I morgon hade vi en ny spännande dag framför oss i Nordafrika. Närmare bestämt Tunisien.

Av Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg

Foto: Visit Italia - se en virtuell tour i stan här››

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar