Genua - en spännande blandning av gammalt och nytt

Min kryssning i Medelhavet fortsätter här. Det var några år sedan, men känslan är densamma idag som kryssningsresenär.  

Vi har nu hunnit till dag 2 -  Genua/Genova, Italien




Vi gick upp sent för vi var tröttare än vad man hade kunnat tro. Ombord kunde man äta frukost under hela förmiddagen. Vi drack kaffe på översta däck i solen. 




Staden är en härlig blandning av nytt och modernt till gammalt och charmigt.

Sedan bar det av ut på stan för att upptäcka Genua eller Genova som staden också heter. Vi visade våra plastkort och registrerade oss som tillfälligt avstigna. Festival Cruises egen gratisbuss tog oss in till stadskärnan.



Genua visade sig vara en spännande stad med en blandning av nytt och gammalt. Vi strosade i gamla gränder och tittade in i ombyggda hamnmagasin som blivit eleganta restauranger och affärer. Vi besökte också den gamla vackra domen San Lorenzo med anor från 1200-talet. 



Efter det var det dags att ta bussen tillbaka till båten och åter registrera in oss. Det var helt uppenbart att rederiet satsade mycket på säkerhet. Väl tillbaka ombord fick alla göra en obligatorisk säkerhetsövning med flytvästarna på. Vilket gick bra, alla var riktigt disciplinerade.


Efter detta kände vi starkt för att ta ett bad så vi gick åter upp till poolområdet. Här bjöd man på underhållning, dans och musik från en scen. Men vi var inte så intresserade att umgås med andra – vi ville mest vara för oss själva. Så vi beställde in två somriga drinkar och skålade med varandra. 




Efter ytterligare en god middag gick vi till teatern och den påkostade showen. Det var en ny föreställning varje kväll. Men vi kände mer för att dra oss tillbaka till hytten, glittrande underhållning om än aldrig så trevlig, var inget för oss just nu. Denna kväll kunde vi dessutom skylla på att det gungade lite…




En film om Genova.

Av Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg
Foto: https://www.instagram.com/igersgenova/

Kommentarer