Kryssningsstopp i Neapel - med tur till Capri på köpet

Nu har vi kommit fram till den italienska staden Neapel under vår kryssning i Medelhavet som jag gjorde för några år sedan. Men denna gång var det ju den vackra ön Capri som lockade, bara en 40 minuters båtresa bort.




Utsikten från Villa San Michele.

Även denna dag njöt vi av att ta det lugnt på morgonen. Vi åt frukost utomhus, nu med Neapel och Vesuvius som bakgrundskuliss. Vad kan vara vackrare än det? Nog för att Neapel är en av Europas mest spännande städer, men jag känner den redan väldigt väl, så vi beslöt oss för att åka till världens vackraste ö. Den sägenomspunna, romantiska lyx-ön Capri.



En bild från det vackra Neapel.

Vårt kryssningsfartyg lade till bredvid flygbåtarna som går till Marina Grande på Capri, det tog oss bara 50 minuter att åka över dit. Visst kunde man åka med de organiserade utflykterna, de hade resor både till Neapel, Capri, Sorrento och Pompeji. Men vi ville helst vara för själva.




Väl över på ön tog vi linbanan upp till Capri stad och vandrade runt bland lyxbutiker och caféer. Vi satte oss en kort stund på ett av utekaféerna med var sitt glas vin. Runt omkring oss fanns juvelerarbutiker med smycken som skulle kunna passa på en drottning. Tyvärr räckte inte vår budget till att köpa någonting just här, man drömma kostar ju inget. Däremot köpte vi en flaska Limoncello, en alldeles speciellt god citronlikör som tillverkas på ön.



Här en film på italienska hur man gör Limoncello.


Sedan tog vi en taxi upp till Anacapri för att titta på den svenske läkaren Axel Munthes underbara villa som idag har blivit ett välbesökt museum. Är man inte förälskad i Capri tidigare så blir man det i alla fall i utsikten häruppe. Något så vackert har väl aldrig skådats!




En film om den svenske läkaren Axel Munthes vackra villa i Anacapri. Ett måste under resan till Capri, inte bara för den underbara utsikten.




Lyxbutiker finns det gott om på Capri.


Det blev en taxi ner för att hinna med flygbåten över till Neapel igen, de går ungefär varje timme. Vi hann faktiskt med en kopp kaffe på ett hamncafé innan det var dags att stiga ombord efter en mycket händelserik dag i land.




Väl ombord upptäckte vi champagneflaskan i hytten, den hade vi glömt bort under de första intensiva dagarna. Vi öppnade den och gick ut på däck där vi skålade för en härlig resa medan vi lämnade Neapel med European Stars, nu MSC Sinfonia. Just då fanns det inga andra än vi ute vid relingen på sjätte däck, så det blev extra mysigt. Båten passerade förbi både Sorrento och Capri och vi fick tillfälle att vinka adjö till dessa vackra platser.

Text och foto: Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg och film Youtube

Kommentarer