söndag 17 juli 2016

Ny info från UD om resor till Turkiet

UD har nu lagt ut ny information om resor till Turkiet på sin hemsida. De menar att situationen har stabiliserats, men att man fortfarande måste iaktta stor försiktighet.Turkiet - avrådan

Situationen i Turkiet har stabiliserats men läget är fortsatt osäkert sedan försöket till militärkupp natten 15-16 juli. Med anledning av den rådande situationen och då förändringar kan ske snabbt uppmanas svenskar på plats att iaktta stor försiktighet, hålla sig noga uppdaterade om den lokala säkerhetssituationen via media och ambassadens reseinformation, undvika större folksamlingar och demonstrationer samt följa lokala myndigheters anvisningar.
Flygplatserna i landet uppges vara öppna och flygtrafiken har återupptagits men det förekommer förseningar och inställda flyg. Var ute i god tid före avgång då extra säkerhetsåtgärder kan förekomma.
Med anledning av den osäkra händelseutvecklingen avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Istanbul och Ankara (undantaget transit genom flygplatserna).
Sedan tidigare avråder Utrikesdepartementet med anledning av säkerhetsläget från alla resor till Turkiets närområde mot Syrien, upp till ett avstånd om 10 kilometer från den syriska gränsen, samt till Diyarbakir stad.


Läs mer på UD:s hemsida här.


Foto: Agneta Nisbeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar