tisdag 30 augusti 2016

Träning på Las Playitas - Fuerteventura


Har du funderat på att åka på en träningsresa? Här får du några tips från min vistelse på Las Playitas på Fuerteventura. 
Redan under antiken var Kanarieöarna kända som ”de lyckliga öarna”, kanske beroende på den stillsamt levande urbefolkningen, guancherna som levde på jakt och fiske. 
Idag har öarna blivit riktiga turistparadis som man kan åka till året om. Fuerteventura med sin storslagna natur och kritvita sandstränder finns det flera olika orter dit man kan åka med charter, alla nybyggda och relativt välplanerade. 
För något år sedan bodde jag en vecka på den berömda träningsanläggningen Las Playitas på östra delen av ön. Här bjuds på alla typer av träning och sport, mycket är dessutom inkluderat i priset. Jag åkte ensam, men det var inget problem alls. Det var många andra som reste på egen hand och du skaffar snart nya vänner.
Här en av de många poolerna på området, där jag bodde inom lägenhetshotell-delen. Tyvärr var poolen lite väl kall för mig i januari, då luften inte var så varm. Men det hindrade inte alla andra som både badade och hade vattengympa varje dag.
En bild från utomhusgymmet som jag använde regelbundet. Tänk att träna med den här utsikten, allt går liksom mycket lättare då! Jag åkte med Apollo som sedan många år ordnar resor hit. Här platsar man både som lat semesterfirare som behöver komma igång med träningen och som riktiga proffs.
Resorten ligger precis bredvid en liten mysig fiskeby som också heter Playitas. Här finns några enklare restauranger och ett par mataffärer, vill man shoppa andra saker kan man ta bussen till närbelägna Gran Tarajal.
Det här var min frukost som jag själv fixade i mitt lilla kök, i lägenheten på Playitas Aparthotel. Kaffe med varm mjölk, fruktsallad och färska croissanter som köpts varje morgon efter yogan. Det finns en liten affär på området men också i närbelägna byn Las Playitas.Här en bild från den gamla fiskebyn Las Playitas där inte mycket händer, men några bra krogar har de och fina mataffärer för dig som har självhushåll på semestern.

En film från den sköna stranden i Corralejo.

Visst är det mycket turister på Fuerteventura, men du kan också hitta mysiga krogar där lokalbefolkningen äter för en billig penning. Det är den trendiga och ungdomliga Corralejo i norr, dit vindsurfare och andra friskusar söker sig under vintern. 
Se mer från Caleta de Fuste här.

Så har vi Nuevo Horizonte och det barnvänliga Castillo/Caleta di Fuste på östsidan samt det internationella Costa Calma i söder som mest har en mogen publik som föredrar att ta en runda på golfbanan under dagen istället för en tur med pedalbåtar på havet. Till sist finns Jandia som mest lockar med sin tre mil långa strand och fina klimat.Här ser vi stranden som jag njöt av under min resa till ön. Inte mycket folk alls.

Fuerteventura är kanske mest känd för sina många fina stränder, hela 152 stycken. Bland dessa kan vi nämna den kilometerlånga Sotavento de Jandia med sina sanddyner.För hit åker naturälskare av alla kategorier och åldrar, inte människor som främst ill partaja natten lång.Landskapet är fantastiskt - känns lite som du vore på månen ibland...


Det är till Playa de Jandia windsurfare från hela världen kommer. Den före detta fiskebyn Corralejo drar också folk, dessutom avgår regelbundet båten till Lanzarote och den lilla ön Los Lobos därifrån.Så här vackra är stränderna i Playa de Jandia.

Fuerteventuras främsta historiska monument är Casa de los Coroneles, Överstarnas hus, i samhället La Oliva, säte och landshövdingeresidens från 1800-talet. Lite om öns historia hittar man i La Alcogida i Tefia, som är ett museum om ruralsamhället och om dem som en gång bebodde ön.
Det arkeologiska museet ligger i Betancuria.Resfakta Kanarieöarna

Kanarieöarna består av en mängd olika öar, både större och mindre. De mest kända för oss charterresenärer är Fuerteventura, Lanzarote, La Graciosa, Teneriffa, La Gomera, Gran Canaria, La Palma och El Hierro.
På dessa öar, med en sammanlagd yta av nästan 7 300 kvadratmeter, bor det sammanlagt en och en halv miljon människor, de flesta i Las Palmas på Gran Canaria och i Santa Cruz på Teneriffa. 
Hit kan man åka året om. Här är det en behaglig temperatur året om, den håller sig kring behagliga 22-28 grader. Viss vind kan förekomma.

Träningsresa - ett bra alternativ för hela familjen


Jag är ingen träningsmänniska men tyckte ändå att resan till Las Playitas var en av de bästa ch nyttigaste jag gjort. Välj det du vill göra och gör annat resten av tiden, läs en bok eller ta en promenad längs stranden. Jag valde en eller två träningspass om dagen, inte mer. Började varje dag med solhälsningen vid 8 på morgonen. Sedan njöt jag av långa promenader längs stranden och upp i berget.Resorten passar också familjer med massor av roliga aktiviteter för barn och ungdomar. Dessutom är stället i princip bilfritt så man kan verkligen koppla av är på alla sätt.

Av Nicola Chessa och Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg
Foto: Agneta Nisbeth och film från Youtobe


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar