När man inte kan resa får man njuta av det man har

Jag kan tyvärr inte resa iväg utomlands just nu, även om jag längtar otroligt att få packa väskan igen. Men det får bli när först när hälsan tillåter det. Under tiden njuter jag av Sverige och den svenska sommaren.



Det har också blivit trevliga kvällar med äkta italiensk pizza - pizza al forno a legna - i min fina vedeldade pizzaugn som jag importerat från Italien.


Här en klassisk pizza med tomatsås, mozzarella, oliver och soltorkade tomater.



Jag provade också på att göra en med tunt skivad potatis och rosmarin, det blev supergott!



Sedan har jag plockat bär, massor av olika bär. Det har blivit hallon, röda vinbär, vita vinbär och svarta vinbär, krusbär och körsbär. Jag har sedan gjort sylt, saft och en del olika likörer.



Blott Sverige svenska krusbär har, eller hur vad det egentligen? Goda är de i alla fall!



Snart är det dags att plocka äpplen, de mognar på träden just nu i min trädgård, tillsammans med en massa vackert ogräs...



Jag försöker nu bara att må bättre, så jag kan återuppta mina resor jorden runt. Men det kan ta ett tag tyvärr.



Jag har också tagit många promenader i naturen, inte för långt bort eftersom jag fortfarande lider av yrsel. Här en underbar sommarkväll då himlen såg ut att brinna.



Rosorna trivdes i min trädgård detta år, visst är de ljuvliga! Men det växer nästan lite för mycket ibland, har rensat ogräs varje dag.



Vädret har det heller inte varit fel på, jag kan verkligen inte klaga på denna sommar. Om ni undrar bor jag på landet en bit utanför Uppsala, ganska nära flygplatsen Arlanda.
Nu väntar jag bara på hösten, som är brukar vara lika härlig den. Vintern däremot, inte så mycket. Hoppas i alla fall att jag kommer må bättre då, hälsan är ingen man kan ta för givet. Inte livet heller, är så tacksam för att jag finns här idag.

Text och foto: Agneta Nisbeth/Nisbeth resblogg




Kommentarer