Missa inte Phukets bästa shoppingcenter

Detta är ett ställe inte bara för shoppingsugna, här kan man bara strosa runt en regnig dag. I livliga Patong på den thailändska turistön Phuket finns nämligen ett riktigt bra shoppingcenter som heter Jungceylon - en plats jag verkligen kan rekommendera.


Jungceylon har med åren blivit en riktig turistmagnet, men är också en plats dit många thailändare kommer för att äta eller shoppa, speciellt i den välsorterade mataffären Big C.



Jag gillar att vara här både under dag- och kvällstid, även om det regnar ute finns det ett tälttak som gör att man kan sitta ute på torget och ta en god mjukglass, espresso eller en bit mat.



Det finns tre huskroppar med olika affärer och varuhus i varje, i mitten finns det öppna torget jag pratade om tidigare. Här kan man inte bara handla allt från kläder till mat, man kan också äta gott, få en massage eller bara titta på någon form av underhållning på scenen mitt i centret.



Här en bild från 2018, på det stora torget i mitten av Jungceylon. En massa blommor av tyg till salu, i olika former och färger.


Så varje gång jag är på Phuket kommer jag hit minst en gång. Här finns mycket att titta på, även om man inte är ute efter att handla något. Jag brukar alltid äta något gott om så bara en god mjukglass. Passar dessutom ofta på att ta en ansiktsbehandling för en billig peng eller en fotmassage.



Här finns mycket att välja på i fråga om affärer, inte så mycket thailändskt krimskrams med andra ord, lite mer kvalitet över affärerna. Även om det också finns tillfälliga affärer med riktigt billiga varor av kanske lite sämre kvalitet.



Bland annat finns här ett par bra optiker om man vill skaffa nya glasögon till bra pris. Men också en massa väsk- och skoaffärer med skor av varierande kvalitet och modeller. Superkul att titta på i alla fall, dessutom en bra plats att vara på om det regnar, eller om man behöver lite svalka under en väldigt het dag.




Genom åren har shoppingcentret förändrats en del, affärerna har blivit lyxigare och utbudet bättre. De rena turistaffärerna finna nu bara i bottenvåningen, där man också skapat en food-market. Här betalar man först, får ett "kontokort" med en summa på att äta för i en massa olika restauranger. Gott och mycket prisvärt! Åt en lunch med dryck för under 40 kronor i januari 2018.



Text och foto: Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg samt film Youtube


Kommentarer