fredag 14 oktober 2016

Efter kungens död - tänk på detta inför Thailandsresan

Som ni säkert vet vid det här laget så avled Thailands älskande kung häromdagen. Nu har UD och Svenska Ambassaden i Bangkok skrivit om vad som nu händer och hur man ska bete sig i landet den närmaste tiden.
Thailändska myndigheter har meddelat att Thailands kung Bhumibol Adulyadej har gått bort den 13 oktober kl. 15.52 lokal tid.

Regeringen har utlyst en officiell sorgeperiod på ett år och har ombett medborgarna att under de kommande trettio dagarna visa respekt genom att undvika alla former av firanden och festligheter, samt bära respektfull klädsel. Kungen är högt aktad och vördad av det thailändska folket och ambassaden understryker med anledning av detta vikten av att respektera sorgeperioden. Att agera på ett sätt som kan uppfattas vanära kungahuset betraktas i Thailand som ett allvarligt brott.

Det finns inga uppgifter om störningar i flygtrafiken eller i lokaltrafiken i Bangkok, men ett råd till svenska resenärer är att vara ute i god tid och föra dialog med sitt flygbolag om eventuella förseningar.
Ambassaden uppmanar svenskar på plats att följa media samt information från regering och lokala myndigheter. Thailands myndighet för turism har gått ut med information till besökare i Thailand om vad som gäller under sorgeperioden. 

Turister behöver inte klä sig i svart eller vitt som lokalbefolkningen, men bör ändå visa respekt - läs ner här nedan om råd från Thailändska turistbyrån - på engelska i länken nedan.

Foto: Agneta Nisbeth och faksimil från UD och Turistbyråer

Läs mer på turistbyråns hemsida:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar