söndag 27 november 2016

Varför är det så krångligt med lamporna på hotellrummet?

Vet inte om ni har haft samma problem som jag? Ni anländer äntligen till ert hotellrum efter en mer eller mindre tröttande resa och kommer in på rummet och så börjar strulet med lamporna.Bild från en resa till Gambia, på det som då var ett Sheraton-hotell vid havet. Nu heter det Gambia Coral Beach hotel & Spa.

På de flesta hotell idag har man ett nyckelkort som ska stickas in i en dosa på väggen för att tända lamporna och få el i rummet. Den brukar oftast sitta på väggen bredvid dörren, så man inte ska behöva treva i mörkret efter att få ljus. Så är tyvärr inte alltid fallet. Ibland hittar man dosan en bra bit in i rummet, som naturligtvis är helt mörkt! Försök nu att hitta var du ska stoppa in kortet - inte så smart... Speciellt när man är trött efter resan och bara vill vila sig på rummet.


Här ett foto från mitt härliga rum på ett hotell Vila Ombak på Gilli-öarna utanför Bali i Indonesien.

Sedan kommer problem nummer två, hitta alla lampknappar för att släcka alternativt tända lamporna i ditt nya hotellrum. Borde vara superenkelt, men så är det heller inte. Du hittar oftast en radda knappar vid sängen, trycker du på denna huvudströmbrytare så att säga ska väl allt stängas av? Nej, så enkelt kan det ju inte vara - eller? Nej då är det ändå en lampa som lyser!


På bilden här är vi i Italien och den vackra staden Ascoli Piceno, i ett ett gammalt palatshotell, Palazzo Guiderocchi.

Så nu måste du åter tända sänglampan för att utforska hur man stänger av just dessa för tillfället mycket irriterande ljuskällor. Ibland drar jag helt sonika ut kontakten i vissa golvlampor för att släcka dem.

Nu är det kanske bara jag som retar upp mig på detta, men jag har svårt att tänka mig det. Varför kan man inte lösa dessa problem på ett enkelt sätt? Utan att behöva kontakta receptionen? Kommentera gärna här nedan om era upplevelser, eller tycker ni bara att jag är gnällig?

Text och bild Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar