torsdag 13 april 2017

Varför inte komma i form med yoga på semestern?

Jag är absolut inte någon expert på yoga och har heller inte utövat den någon längre tid. Men efter en längre tids sjukskrivning har jag upptäckt att jag mår väldigt mycket bättre med lite morgonyoga. Och därför väljer jag min semester därefter.Som jag tidigare berättat här i bloggen har jag åkt på ett antal kom-i-form-resor av olika slag och till olika platser. Men jag vill helt inte träna hela tiden utan mest i min egen takt, kan heller inte betala vad som helst, så jag måste välja mina resor med omsorg.


Här ses jag med min underbara yoga-lärare Sorn som hjälpte mig att komma i form under en resa till Thailand och hotel Softiel Krabi. Varje dag under två veckor hjälpte mig att må bättre.När man arbetar varje dag och tvingas gå upp klockan fem för att resa iväg till jobbet, för att sedan komma hem först efter sex varje kväll, är det svårt att hitta tid för åka över till gymmet. Då är yoga ett bra alternativ för mig, kombinerat med att gå till och från centralen i Stockholm till och från jobbet på Östermalm, varje dag. Här ovan ser ni min väg till yogastudion på hotellet i Aonang.Varje dag fick man här ta del av gratis yoga i en timme, klockan åtta på morgonen. Några gånger var jag dessutom ensam med vår lärare, så det blev lite av en privatlektion.Efter yogapasset blev det en underbar frukost i hotellets matsal, älskar Thailands färska frukt! Men jag testade också lite nudelsallad, ett stekt ägg och massor av andra godsaker.En gigantisk pool är heller inte fel att ha under en semester, här har jag haft tillfället att simma under två olika resor. Lika underbart varje år och så bra för hälsan!

Denna gång, liksom för två år sedan, reste jag till Sofitel Krabi Phokeethra med Tui. Det var en tvåveckors-resa med direktflyg till flygplatsen i Krabi, som ligger 40 minuter från hotellet. Då vi reste kom man undan med 9500 kronor per person, med frukost. Det kan vara värt att kolla priserna och hålla utkik på vissa rabatter.

Läs om hotellet i mitt gamla reportage här››

Text och foto: Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar