Nu har Stockholm City öppnat

Denna gång blir det några bilder från den nya pendeltågsstationen Stockholm City, som invigdes den 10 juli. Nu kan man bara ta rulltrappan upp till tunnelbanan.



Jag pendlar varje dag, från Knivsta till Stockholm City och sedan till Östermalmstorg. Så det känns bra att få titta på något vackert när man kommer fram.



Det var inte så mycket folk i veckan, men så är det ju semestertider. Så här ser det ut när tågen kommer och går, glasdörrar hindrar att någon faller ner på spåret innan tåget kommit.



Det finns också en hel del konst på stationerna, varje plattform har sina konstverk. Det här finns på perrongen med de norrgående tågen.



Som ni ser är det inte precis fullt på stationen, men det är ju ändå högsommar och de allra flesta har semester.




På stationen finns åtta konstverk av Astrid Sylwans; Skies, Karin Törnells; Andetag och Fotfäste, Peter Svedbergs; Stad, Träd och Äng, Juri Markkulas; La Divina Commedia, Åsa Lindströms; Vardagens sal, Lars Arrhenius: Cuckoo clock, Mikael Paulis: Moaritisk absorbent och Karin Lindhs; Pendlarkatedralen 



Eftersom man är riktigt långt mer i underjorden, under alla tunnelbanor, så tar det att tag att komma upp i friska luften. Det innebär många och långa rulltrappor.



Text och foto: Agneta Nisbeth


Kommentarer