Så semestrar kungligheterna

För några veckor sedan kom mitt reportage ut om hur kungligheterna semestrar, främst då i Europa och det hela fanns att läsa i Svensk Damtidning. Där jag jobbar sedan många år tillbaka.



Här skrev jag om det vackra Apulien (Puglia) i södra Italien där prinsessan Madeleine har semestrat med sin make, eller om det spännande emiratet Dubai där kronprinsessan Victoria var på besök för ett antal år sedan. Jag berättade också om det sköna Skagen som konstnärer har förevigat och där det danska kronprinsparets ses cykla under sommaren.



Ett annat tips är den spanska kungafamiljens semesterort nummer ett, Palma de Mallorca. Hela kungafamiljen samlas på Mallorca varje år för sin semester. En annan ort som är värd ett besök är jet-set skidorten Verbier i Schweiz som är lika vackert på vintern som på sommaren.


Vi har också sköna Tromsö i Norge som bjuder på vackra scenerier, och har man tur kanske kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit dyker upp för en tur i bergen.
På ön Spetses i Grekland kan man se den grekiska exkungafamiljen njuta av en tur på havet i sin segelbåt. Och åker man till Franska Rivieran kan man mycket väl stöta på det svenska kungaparet, kungen och drottningen älskar att fynda på loppmarknader där.
Är ni i Skottland glöm inte att ta en tur till drottning Elizabeths sommarparadis, slottet Balmoral.

Text och foto: Agneta Nisbeth samt faksimil Svensk Damtidning



Kommentarer