Gröt till frukost - nu även på ditt hotell

Det är hotellkedjan Scandic som nu lanserar en god och nyttig tallrik gröt till frukosten, för en bättre energi och starkare hjärtan och mindre miljöpåverkan.


Från den första december i år får man två varma varianter av gröt och en kall om man så vill, på alla Scandic hotell i Sverige. De bjuder också på nya och spännande smaksättningar som varierar mellan hotellen.



Vad sägs om dessa varianter? Havregrynsgröt med espresso och banan eller en Steel Cut Oats med stekt äpple, kanel och lönnsirap samt en overnight mat med chia och lime som en kall gröt?
Grötmenyn på Scandic är även en miljösatsning, havre drar färre resurser än till exempel bacon. Havreflingorna är fyllda med vitaminer och mineraler som kan sänka kolesterolet i kroppen och mättar  längre. Havre är dessutom naturligt glutenfritt.


-Frukost är inte bara en av dagens viktigaste måltid från ett näringsperspektiv utan även en viktig del av hela hotellvistelsen och gästens upplevelse. Vi vill lyfta gröten på vår frukostbuffé till en helt ny nivå. Den ska kännas inspirerande och modern, lockande och exklusiv. Och den ska göra gott, säger Thomas Fankl som är Food & Beverage Manager på Scandic i Sverige.


Text: Agneta Nisbeth
Foto: Pressbilder Scandic samt bild på hotell: Agneta Nisbeth

Kommentarer