En av anledningarna till jag älskar att resa - maten!

Visst är det härligt att prova den lokala maten när man reser. Ta seden dit man kommer och äta något riktigt gott, som läcker pasta i Italien, ljuvlig färsk frukt i Asien och så en knaprig wienerschnitzel i Österrike.


Vem kan väl motstå en perfekt tallrik med spaghetti alle vongole! Just denna tallrik pasta kommer från en restaurang i Neapel som jag också kan rekommendera, den heter La Frescheria och ligger uppe i vackra Vomero.

Under mina resor jorden runt har jag alltid försökt ta seden dit jag kommer så gott jag kan, vilket också inneburit att jag testat på mat av olika slag. Några rätter har varit helt fantastiska andra kanske något mindre goda.



Under mina resor i Asien, då oftast till Thailand, har jag provat mig genom hela restaurangmenyer och det är faktiskt sällan jag hittat rätter som inte passat mig. Förutom några oerhört starka förstås, som fick munnen och halsen att brinna...



Men det jag verkligen älskar i Asien är all deras färska frukt. Här ovan en bild från en hotellfrukost i Indonesien, på Bali. Det känns så lyxigt att frossa i alla dessa nyttiga och goda exotiska frukter.



Ibland kanske maten inte ser fullt så spännande ut, eller raffinerad. Men är lika god för det. Som denna köttsoppa med hemgjorda nudlar som jag fick under ett besök på en taverna på landsbygden i Slovakien.



Ett annat land som jag ofta reser till är Italien, där jag bodde under några år på 1970- och 80-talet. Maten i Italien är nog ändå den jag älskar allra mest. Pasta och pizza är bara några exempel på vad verkligen gillar att äta.



Här ovan provade jag på att äta en wienerschnitzel i just Wien och den var verkligen perfekt! Lagom saftig och lagom knaprig, passade perfekt med en god öl till.

Text och foto: Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg

Kommentarer