En oförglömlig resa för några fotbollstjejer

Under sommaren genomfördes ett välgörenhetsprojekt för att ge 23 tjejer från Mozambique möjligheten att komma till Sverige och spela fotboll i Gothia Cup. För tjejerna som aldrig förut ens varit inne i ett flygplan blev detta givetvis en oförglömlig resa på alla sätt.



Bakom projektet stod Turkish Airlines och den internationella organisationen Futebol da Forca samt Gothia Cup. Tillsammans gav de ett tjejlag från Mozambique möjligheten att spela med i världens största fotbollsturnering för ungdomar.



Se en film från äventyret här ovan.

-Vi tror på idrott som en unik möjlighet att förena människor från olika länder. Det här är en unik satsning som både stöder unga flickor och bygger broar mellan kulturer, det känns också roligt att det är vi som får ge dem upplevelsen att flyga för första gången i sina liv, säger Sida Kalyoncu som är Senior Vice President på Turkish Airlines.

I det unika samarbetet deltar också den forne landslagsanfallaren Johan Elmander som också själv spelat i Turkiet.
-Jag är stolt över att få möjlighet att bidra i det här sammanhanget. Jag ska på bästa sätt försöka motivera och inspirera tjejerna att upptäcka sig själva och sin potential, säger Elmander.

Text: Agneta Nisbeth
Foto: Turkish Airlines/Youtube




Kommentarer