Gott nytt år - med många spännande resor!

Ville bara önska ett Gott Nytt år och hoppas att 2019 blir det bra år på alla sätt. Vare sig man reser iväg eller stannar hemma i Sverige. Här minns jag en nyårsafton i Rom.


En kvällsbild från magnifika Pantheon vid Piazza della Rotonda i Rom.

Jag har som sagt alltid åkt hem över julen som jag älskar att fira här på landet, men till nyår har jag inte sett några som helst problem med att vara utomlands. Minns en nyårsafton jag firade i Rom för ett tiotal år sedan, på en krog i Trastevere med massor av vin och mat i goda vänners sällskap.


Varje vinter kommer försäljarna av rostade kastanjer fram på Roms gator, doften är magisk även om jag personligen inte är så förtjust i smaken.

Efter 12-slaget och ett intensivt skålande i spumante så vandrade vi sedan ut i den milda natten. Folk festade vidare på gatan och i hemmen. Några kastade ut gamla prylar genom fönstren, andra sjöng och spelade musik på gatan, andra smällde raketer och fyrverkerier. Hela stan verkade vara uppe och festa.


På Piazza di Spagna är det alltid fullt av folk, dag som kväll, sommar som vinter.

Egentligen behöver man inte resa långt för att uppleva nya saker, det finns fortfarande massor av platser i mitt närområde som jag ännu inte sett. Så 2019 kommer förhoppningsvis att ge mig möjlighet att se många fler spännande platser. Både hemma och borta. Något jag även önskar er alla som läser min blogg.



Njut av livet och res - man ångar oftast mest det man INTE gjort! Så passa på att se dig om i världen medan du kan. Carpe Diem och ha ett bra år!

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer