Missa inte trendiga Phuket stad - med marknad varje söndag

Ska ni till Thailand och Phuket på semester får ni inte missa en resa över till den charmiga Phuket Town som är semesteröns egen lilla huvudstad.



Här kan ni vandra runt bland färgglada, nyrenoverade hus i Sino-Portugisisk stil. Passa gärna på under söndag eftermiddag då det är en spännande marknad på gång, på Thalang Road i centrala Phuket stad.



Hela gatan spärras då av för trafik och stånd med både mat och prylar sätts upp. Det finns också musikunderhållning att njuta av och det hela öppnar vid 17-tiden och håller på hela kvällen.



Här finns också de roligaste affärerna, de trendigaste caféerna och massor av bra matställen att välja på. Ett antal mindre hotel och enklare men läckert inredda hostels finns även om du känner för att övernatta här.



Missa inte heller vackra Soi Romanee som ligger alldeles intill, en tvärgata till Thalang Road, som idag har blivit trendig och hipp. Tidigare var detta annars en gata där man inte ville vistas efter mörkrets inbrott.


Här finns affärer med varor du inte ser överallt annars, inget turist-krams eller så. Det är också övervägande asiatiska besökare här i området.


Att vandra runt på dessa gator känns inte alls som resten av Phuket, här får man lite mer en känsla av storstad, mitt i det lilla. Inte heller är det direkt turistiskt utan charmigt och lite rufft.

Text och bild: Agneta Nisbeth

Kommentarer