Allt fler väljer koncepthotell på semestern

Ving öppnade sitt första koncepthotell redan 1967 och har sedan dess utvecklat och fortsatt sin satsning på dessa allt mer populära hotell. Här får ni veta varför.


Ovan en bild från Sunwing Kallithea Beach med både pool- och havsutsikt.

Bara de senaste fyra åren har antalet resenärer som valt koncepthotell ökat med 14 procent. På familjehotellen Sunwing Family Resorts finns exempelvis Happy baby-lägenheter som erbjuder allt från fällbar sulky med solskydd, till babysitter och badbalja när man kommer till hotellrummet. Något som givetvis varit mycket populärt hos barnfamiljer.


Här ett foto från snygga Casa Cook på Rhodos där man kan hoppa rakt ut i poolen från hotellrummet.

Vuxenkonceptet Sunprime Hotels. som designats och utvecklats för dem som reser utan barn, är ett annat alternativ. Här har man skapat hotellrum efter just deras önskemål, det är stillsamt och elegant, utan onödig prålighet.


En bild från ett hotell i Side, Sunprime Numa Beach, med deras generösa frukostbuffé som jag njöt av under min semester här för något år sedan.

Jag har själv provat konceptet under en resa till Turkiet och jag måste säga att jag sällan bott bättre, här fanns allt man behövde och lite till. Dessutom finns möjlighet att köpa till olika måltidspaket hemifrån och så erbjöds bra träning hela veckan.


Här en bild från Sunprime Tamala Beach i Gambia.

Efter det bohemchica och prisade designkonceptet Casa Cook på Rhodos och Kos öppnas det första familjevänliga Casa Cook-hotellet i Chania, på Kreta, nu i maj. Sedan kommer ytterligare två Casa Cook att öppnas under 2019, ett på Ibiza och ett i El Gouna, Egypten.

–Vi vet att det är på våra koncepthotell som vi har de mest nöjda och mest återkommande kunderna . Därför fortsätter vi satsa på fler koncepthotell som designas utifrån våra kunders önskemål  och behov däribland årets satsningar på flera nya Casa Cook och Cook’s Club, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.

Text Agneta Nisbeth
Foto: Ving/Joakim Boren/Georg Roske/Agneta Nisbeth

Kommentarer