Hit åkte svenskarna under förra året - 10 mest populära resmålen

Företaget Tui har tagit fram en lista över de 10 platser dit svenskarna reste allra mest under 2018. En del är gamla klassiker andra kanske mer överraskande.


Här en bild från det vackra Thailand och en strand utanför Krabi, den stillsamma Klong Muang Beach.

Här kommer charterbolaget Tuis lista på vilka resmål deras gäster valde under 2018, här återfinner vi resmål både i Asien och Europa.


10
På plats10 hittar vi Kanarieön Lanzarote som ni ser på bilden ovan, en gammal klassiker som aldrig verkar bli omodern. Här finns både fina stränder och bra shopping samt en hel massa bra restauranger.

9
Här hittar vi Thailands fina område runt staden Krabi, med underbara stränder, men många resor också vidare till andra ställen som Ao Nang och den härliga ön Koh Lanta.


Nästan alla som besöker Phuket reser på en utflykt till den berömda James Bond-ön.

8
Ännu mer Thailand, på plats åtta finner vi den populära semesterön Phuket som har lite åt all. Direktflyg bidrar säkert till populariteten.



7
Turkiet har gjort comeback och hamnade på 7 plats. Det är ett prisvärt resmål som lockar med god mat och fina bad. På bilden ovan ser ni populära Side.

6
Ytterligare en av Kanarieöarna har hamnat på plats 6, den stora ön Teneriffa. Här besöker turisterna inte bara långa stränder utan tar också turer upp till vulkanen Teide.

5
Greklands näst största ö Rhodos hamnade på 5 plats. Även här finns det härliga bad, god mat och många hotell i olika prisklasser att välja på.

4
Mer Grekland, nu ön Kreta som hamnar på 4 plats. Här kan man inte bara bada i turkosa hav utan också känna historiens vingslag vid till exempel Knossos.



3
Ön Cypern tog bronsplatsen, en solsäkert ön som har en lång säsong och bjuder på underbara bad och mycket att titta på. På fotot ovan en moské i staden Larnaca.

2
På andra plats hamnar den evigt populära spanska ön Mallorca som också har mycket att bjuda på, från trendiga barer i Palma till familjevänliga hotell i Alcudia.


Pålitliga Gran Canaria tog förstaplatsen i Tuis lista på mest besökta platser 2018, här en bild från Meloneras.

1
På första plats hamnar ön Gran Canaria som vi svenskarna åkt till sedan charterresandet startade. Det är en frodigt grönskande ö som bjuder på sol och bad året om.

Text och foto: Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg







Kommentarer