Väldigt vit vinter - med massor av snö

Det är verkligen en vit och snörik vinter som vi har fått här i Sverige detta år! I alla fall här i mellersta och norra delen av landet.


Allting utanför fönstret går i vitt eller gråskalan. Ganska vackert faktiskt, även om jag inte precis är någon vän av vinter. Fast på bilden nedan ser jag i alla fall en röd pinne (som talar om var vägen slutar och diket börjar) som lyser lite i allt det vita.



Just nu har jag ingen resa på gång förrän i februari, så jag får hålla mig hemma här i Knivsta ett tag till. Det blir en del långa promenader om vädret tillåter. Den senaste tiden har det nämligen varit väldigt kallt, som värst -18 grader och då går i alla fall inte jag utanför dörren mer än absolut nödvändigt.


I dagens Instagram-viktiga tid är det många som delar med sin av sina resor jorden runt, många visar då bilder från Sverige och skriver om hur fantastiskt vackert det är att vara här under vintern. De lägger då upp bilder som dessa - det är lätt att glömma skönheten i vår egen närhet.



Men jag jobbar numera en del hemifrån, så det går ingen nöd på mig precis. Och så drömmer jag om nya resor, några redan inplanerade andra bara på drömstadiet ännu. Jag går igenom alla resekataloger som fortfarande finns i fysisk form, som dem från bussreseföretagen Scandorama, Ölvemarks, Rolfs Bussresor samt Temaresor.



Så jag håller mig sysselsatt ett tag till....

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer