Apollo fortsätter satsningen på Albanien

Det var researrangören Apollo som 2014 var den första att börja med charterresor till Albanien. Nu fortsätter man satsningen till svenskarnas nya favoritresmål.

Saranda bjuder på fina bad.

Fler än någonsin kommer detta år att besöka uppstickaren Albanien. Så i år har Apollo hela 29 hotell att erbjuda sina resenärer, fördelade på flera olika semesterorter. Inför sommaren öppnas dessutom fyra nya hotell.

– Föregående år visade vår Sifo-undersökning att hela sju av tio svenskar var nyfikna på Albanien, i år är intresset ännu större, säger Clara Larsson som är pressansvarig på Apollo.

Nu finns även resor till exklusiva Dhermi.

Clara Larsson berättar att många är sugna på att vara de första i bekantskapskretsen att besöka det prisvärda landet som bjuder på makalös natur, vackra stränder och en spännande historia. I sommar flyger Apollo från fler städer som Arlanda, Landvetter, Kastrup och Visby.

En bild från den härliga stranden i Durres.

–2018-års nyhet, badorten Durres, har verkligen gått hem hos barnfamiljerna med sin långa och breda sandstrand och familjevänliga hotell, säger Clara Larsson.

Men nu kommer också fler spännande ställen att resa till, Apollo erbjuder hotell i Sarandra, Dhermi, Himara och Durres.

Himara är en populär fiskeby med fina bad.
Sarandra är en populär semesterort med en härlig strandpromenad och fina bad. Dhermi är en liten mer exklusiv badort som albanerna själva älskar. Himara är en pittoresk fiskeby med fina stränder. Durres är en populär badort utanför huvudstaden Tirana med många barnvänliga hotell.

Text: Agneta Nisbeth
Foto: Apollo

Kommentarer