Årets resmål - Sri Lanka

Har ni inte varit där än så rekommenderas en resa till den soliga och mycket spännande ön Sri Lanka. Enligt Lonely Planet är landet Årets resmål 2019.



På charterbolaget Tui har man redan märkt ett ökat antal bokningar till det asiatiska öriket. Förra året åkte 67 procent fler över till Sri Lanka än året innan och trenden verkar hålla i sig. Själv var jag där för ett antal år sedan och trivdes alldeles utmärkt.

Här en strand utanför Blue Water hotel som jag bodde på.

Några av anledningarna till det ökade intresset för Sri Lanka är bättre förbindelser, nya hotell och ett växande utbud på aktiviteter menar man på Tui.


Resebolaget Tui har nu plockat fram sina hetaste hotell för destinationen för resenären som vill starta upp sitt 2019 med att ladda batterierna på denna härliga ö. Något som särskilt lockar resenärer till destinationen är inte bara de långa stränderna utan också spännande safari-utflykter på Sri Lankas enorma naturreservat där tusentals elefanter lever fritt men också unika kulturupplevelser.

Damerna plockar te-blad på sluttningarna.

Själv minns jag hur fantastiskt det var att besöka te-plantager och se hur det går till att "tillverka" te, från att plocka de späda bladen på buskarna till att torka det och sedan paketera det. Jag passade givetvis på att smaka en kopp under besöket på plantagen och köpte med mig en hel del hem.

En tidig morgon på stranden.

Jag bodde på underbara Blue Water hotel I Wadduwa som finns med i Tuis program, jag hade all inclusive under min vecka och det var nog den godaste mat jag ätit på ett hotell!

Jag bodde på vackra Blue Water hotel i Wadduwa.

– Sri Lanka är en fantastisk destination som erbjuder såväl långa stränder, god mat och möjlighet till aktiviteter. Något för såväl äventyrslystna eller barnfamiljer som foodies. Ett perfekt klimat under vinterhalvåret med direktflyg från Sverige, säger Patrick Törn som är försäljningschef på Tui.

Det är gott om naturupplevelser på Sri Lanka.
Här ovan en bild från en utflykt jag gjorde upp i bergen, tänk bara på att även om det är ett kort avstånd på kartan tar resan ofta betydligt längre tid än vad man tror. Så ha inte bråttom och passa på att njuta av allt spännande omkring dig.

Text och bild: Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg


Kommentarer