Magnifik glasskulptur välkomnar oss till Atlantis The Palm

Det är onekligen en mycket pampig lobby som välkomnar dig till hotellet Atlantis the Palm i Dubai. Ta själva en titt in i hotellet alla talar om...

Välkommen till Atlantis the Palm.
I mitten av lobbyn ser man en glasskultur som är 18 meter lång, skapad av den amerikanske konstnären Dale Chihuly. Över 3000 handblåsta glasdelar bildar något av en fontänliknande skulptur som får en att tänka på havet och alla dess invånare.

Här en närbild på skulpturen i glas.

Det tog över 2 år att skapa den, och det är det första du ser när du kliver in på hotellet. Konstnären Chihuly är berömd just för sina skulpturer av glas och hans verk finns representerade på museum världen över. Atlantis the Palm öppnade sina dörrar för första gången i september 2008.


En snäcka med pärla som porlar vatten hela dagen.
Hela hotellet påminner dig om havet, från snäckor av marmor, till glasskulpturer som den här ovan, marina motiv på väggarna och i taket, samt lampor i form av vattendroppar.

Vackra tak med handmålade motiv från havet.
Det porlar vatten lite var stans inomhus, flera pooler finns givetvis också samt så en riktigt lång sandstrand. Och sedan har vi ju hotellet stora akvarium där man kan titta på hajar och spännande fiskar samt ställets egen vattenpark Aquaventure men det berättar jag mer om lite senare i ett annat reportage...

Röda rosor i en gigantisk guldvas.
Överallt i lobbyn och i resten av hotellet finns underbara blomsteruppsatser med blommor av olika slag och färger. Här röda rosor i massor.

En turkos lampa gjord av pärlor. Hänger i en av hotellets barer.

Allt har man tänkt på, till och med lamporna är i form av snäckor och andra föremål från havet. Som denna snygga sak i en av barerna. Lägg även märke till kristallerna i form av vattendroppar som hänger ner från taget.

Överdådigt men mycket vackert.

Några pelare har smyckats med tusentals av små glasmosaik-bitar. Allting är så otroligt väl utfört och vackert. Man hittar ständigt nya detaljer överallt i hotellet.




När du kommer ut från din taxi och går in till hotellet för att checka in ser det ut så här, se mer i filmen ovan.



Vi blev också bjudna på en kopp arabiskt kaffe (med bland annat kardemumma) medan vi checkade in, det får man om man bokar ett Imperial Club Room. Då får man också sitta i ett separat rum vid incheckningen och slipper stå och vänta i kö.

Här kan man ta sin Afternoon tea I Imperial Club Lounge. Foto: Atlantis.

Dessutom ingår bland annat Afternoon Tea och en drink med tilltugg innan middagen i Imperial Club Lounge. Här i loungen kan man också äta sin frukost.

Frukostterrassen i Imperial Club Lounge. Foto: Atlantis
Så här mysigt kan man sitta under frukosten, eller under en drink på kvällen innan middagen, på Imperial Club Lounge Terrace.



När incheckningen är klar visas du upp till ditt rum, du vandrar då längs dessa pampiga korridorer med mönstrade marmorgolv.



Ni ser en bild från mitt vackra Imperial Club Room här, sängen var underbart mjuk och kuddarna de bästa jag någonsin haft på ett hotell. Du kan naturligtvis stänga dörrarna in till badrummet med det vackra badkaret, men är man ensam kan du lika gärna bada med lite utsikt.



Hissar tar dig sedan upp till ditt våningsplan, jag bodde på 11 våningen och hade en magnifik utsikt över Dubai. Och här ovan kan ni se hur det såg ut från mitt rum, med en vy över Dubai Marina och resten av The Palm samt en av hotellets stora pooler.

Jag har hotellnyckeln om halsen.

Du får din nyckel och passerkort, som måste visas upp under besöken till de olika delarna av hotellet, i ett snöre som du kan bära om halsen, som jag gjorde, eller stoppa in det i väskan.



Detta var bara första delen i min berättelse från Dubai och hotell Atlantis the Palm som ni ser här på bilden ovan, en dimmig morgon. Del två kommer inom kort...




Missa inte det stora akvariet . bara det är värt en resa hit till Atlantis. Det finns mitt i hotellet och se en film här som jag tagit.


Läs mer om Imperial Club Rooms här››


Text och foto: Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg och pressbilder Atlantis


Kommentarer