Nytt läckert chokladmuseum i Bryssel

Den 15 februari öppnade det populära chokladmuseet Choco-Story på en ny adress i hjärtat av Bryssel och de startar sin verksamhet med en helt ny utställning som kommer stimulera kroppens alla sinnen...



Det nya Choco-Story museet ligger mitt emellan det ikoniska torget Grand Place och den kända statyn Manneken Pis. Det blir också Flanderns fjärde chokladmuseum totalt. Så sent som i januari i år öppnade en chokladupplevelse även i Antwerpen, Chocolate Nation. Allt som allt har regionen nu hela fyra chokladmuseer. Så man kan onekligen säga att Belgien gör skäl för sitt smeknamn, Chokladlandet!



På Choco-Story kan besökare lära sig mer om tillverkningsprocessen, från böna till choklad och även få insikt i chokladens historia, som att aztekerna och maya-folket odlade kakao för flera tusen år sedan. De nya lokalerna är tre gånger så stora som de gamla och täcker en yta på 1850 kvadratmeter.



Utställningen har också fått flera nya inslag med virtual reality-effekter, vilket gör upplevelsen mer interaktiv. Choklad-demonstrationer och provsmakningar är andra inslag som stimulerar kroppens alla sinnen.

Men som om fyra chokladmuseer inte vore nog bjuder Belgien sina besökare på guidade choklad-stadsvandringar där man stannar till vid diverse chokladbutiker längs vägen. Så ni får tid över att smaka på alla de läckerheter som staden har att erbjuda - för att inte tala om att köpa med sig en massa godsaker hem.

Av Agneta Nisbeth
Foto: VisitFlanders

Kommentarer