Skulle ni resa med kryssningsfartyget Titanic II?

Om några år, närmare bestämt 2022, kommer det åter att finnas ett fartyg som heter Titanic och som är en exakt replika av skeppet som förliste 1912 efter att ha kört på ett isberg.


Det nya fartyget, som givetvis blir ett modernt kryssningsfartyg, kommer ändå att vara en exakt kopia av det gamla. Byggt med samma typ av inredning och olika klasser, bara med modern teknik och tillräckligt med livbåtar av det allra senaste slaget.



Ovan ett nyhetsinslag om Titanic II från CNN.

Bakom projektet står mångmiljardären Clive Palmer som kommer från Australien och rederiet Blue Star Line. Palmerstartade projektet för många år sedan och det var inte många som trodde på det då, men nu ser det i alla fall ut att bli verklighet.



Man kan alltså välja om man vill åka första klass med all elegans från förr, eller om man föredrar eller inte har råd finns det även enklare hytter att välja på, då också med en enklare matsal att dinera i.
Givetvis kommer skeppet byggas med den allra senaste tekniken, men skulle jag följa med på en båt som heter Titanic? Är inte så säker. Kanske är det en upplevelse i sig, men jag vet ändå inte.



                           
Här ovan ser ni Clive Palmer tala om sitt skepp Titanic och se hur det kommer att se ut i en film från nu i höstas.




Skeppets ska givetvis segla iväg till New York precis som originalet. Och det är tydligen möjligt att ställa sig på en väntelista för att få chansen att åka med på jungfruresan.




Här ovan ser ni Star Lines egen promofilm från 2013.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Blue Star Line

Kommentarer