Svårt att välja på Atlantis the Palm - Havet eller poolen?

Det finns onekligen utrymme för alla på hotellet Atlantis the Palm. Vare sig man väljer att lägga sig vid någon av poolerna eller på stranden. Här kommer del två av min berättelse från Dubai.

En bild från Imperial Beach Club på Atlantis.
På många hotell från man vara ute tidigt för att få en solstol, det händer knappast på Atlantis the Palm, här finns det verkligen plats för alla. Vare sig man väljer att lägga sig vid någon av poolerna eller på den långa stranden som sträcker sig över 1.4 km.

En av poolerna på Atlantis.
Det blåste lite kyliga vindar för ovanlighets skulle när jag var i Dubai, men solen var varm och det var ändå skönt att ligga ett tag vid poolen. Turkosa solsängar var det här som ni ser på bilden ovan, medan de var gula på stranden, Royal Beach. Badhanddukar fanns att ta så fort man behövde, inget strul med Towel-cards här inte!

Bakom draperierna finns en solsäng att hyra, här på Imperial Beach Club.
Som jag tidigare berättat bodde jag i ett Imperial Club Room vilket innebar att man också fick tillgång till en egen Imperial Beach club på stranden. Här hade man också en imponerande syn över hotellet.


På stranden kunde man också hyra sig en egen Cabana med solsäng, bord och stolar och andra praktiska möbler i det lilla strandhuset, som en stor fläkt. Säkert mycket användbart när temperaturen stiger mot + 30 grader. Dessutom kunde man på detta sätt vara lite mer i fred från omvärlden, kanske till och med sova en liten stund.

Ni ser Dubai Marina i bakgrunden med sina skyskrapor.
Det fanns också lite lyxigare dubbelsängar att hyra på stranden, komplett med kuddar och en sänggavel! Det har jag faktiskt aldrig sett förut på något hotell. Både snygga och bekväma var dom i alla fall.
Givetvis fanns också en bar där mankunde beställa både trycket och mat att äta på stranden om man inte orkade gå in i hotellet.

Det är en lång strand utanför Atlantis, 1.4 km är den.
En stor del av stranden är privat för bara hotellets gäster, men det finns också fler delar av stranden som de som gästar Atlantis Aquaventure Waterpark kan använda, den heter just Aquaventure Beach, här kan man också både volleyboll och fotboll om man så önskar. Hit kan alla komma, även de som inte bor på hotellet. Då tar man bara tåget (ni ser tågbron på bilden nedan) som stannar precis vid vattenparken, perfekt för barnfamiljer som inte vill eller kan bo på Atlantis.

I bakgrunden ser ni ett nytt hotell som byggs inom Atlantis-området. Det ska står klart 2020.

Bara stranden vid vattenparken Aquadventure är 700 meter lång. Här kan man också hyra kanoter och allt annat som rör vattensporter. Vattnet är långgrunt och kristallklart, perfekt att simma runt i om man inte gillar vågor.

En bild från Royal Pool.
Det finns två olika hotellpooler att välja på, den något lugnare Royal pool med den bästa utsikten över Dubai skyline och så Zero Entry Pool som arrangerar olika aktiviteter dagligen. Den senare passar perfekt för familjeliv.



Poolerna är varma och sköna hela året, men under den hetaste perioden, på sommaren, kyls de faktiskt ner för att ge välbehövlig svalka. Poolen hade också en lite långgrund del där man inte behövde använda stege för att gå ner i vattnet.




Du får också känslan av hav inne påAtlantis, där man har ett helt otroligt stort akvarium mitt i hotellet. Ni kan själva få en känsla i filmen ovan som jag tagit.



Snart kommer del 3 av mitt reportage från Atlantis the Palm - här kan ni läsa det första inlägget:

Så välkomnades man till Atlantis the Palm - med ett konstverk i glas i lobbyn››


Text och foto: Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg



Kommentarer