The Palm Jumeirah - en konstgjord ö utsedd till underverk

Själva ön som hotellet Atlantis the Palm ligger på började byggas redan 2001. Här får ni lite mer info om denna unika plats i Dubai och så får ni se min privata film från vistelsen här.

Här kan ni se en del av själva palmen, bild tagen högst uppe på hotellet.
Palm Jumeirah är formad som ett palmträd där själva stammen har en landförbindelse med en bro där ett tåg går till hotellet Atlantis the Palm. Vägen till fastlandet går via tunnlar. Längs ytterkanten ligger flera olika hotell men i själva bladverk är det mest privatbostäder av olika typer.

Atlantis the Palm på "Palmen". Foto: Atlantis.

Ni kan själva se hur stor Palmen är, en bild från hotellet tagen uppifrån luften med en helikopter. Är man intresserad av att se det hela från luften går det att beställa helikopterturer från hotellet, de avgår alldeles i närheten. Det kostar från 2000 kr per person och det finns turer på 12 minuter till en timme.

Här ser ni ut över the Palm åt andra hållet. 

Som ni kan se här på bilderna har man från hotellets högsta våning (med en superlyxiga svit) en underbar utsikt över hela The Palm, från ena sidan till den andra. Själva projektet The Palm Jumeirah har också kallats för världens åttonde underverk. Det går ett tåg, Palm Monorail, till hotellet från bron som ni ser på bilden ovan och nedan. Det går givetvis också bra att komma hit med privat båt.

Vattnet omkring hotellet är turkosblått och helt kristallklart.
Det finns också en egen beachclub på Nasimi Beach med livemusik och happenings vissa kvällar, den ligger i ena änden av Atlantis the Palms egen strand, det är också en restaurang och bar.

Snyggt ställe att ta en drink på till kvällen och med en fin utsikt över The Palm.

Är ni intresserade av själva byggandet av Palm Jumeirah så kan ni se gen film här nedan om hur det gick till att skapa ön.


Detta är del tre av min reseberättelse från Dubai och Atlantis. Här kan ni läsa de andra delarna:

Del 1 - Välkommen till Atlantis››

Del 2 - Havet eller poolen››


Här en film från min resa:



Snart kommer del fyra, håll utkik här på sajten...

Text och foto: Agneta Nisbeth samt Atlantis the Palm

Kommentarer