Vårens hetaste weekendstäder - ökar mest hos Ticket

Det är inte längre bara storstäder som Paris, London och Rom som blivit poppis att åka till över en helg. Nu ser vi helt nya resmål som drar och de flesta ligger i Östeuropa. Resebyrån Ticket har tagit fram en lista på de fem städer som ökar mest bland de bokade resmålen nu i år. Läs om vilka de är här,



–Västeuropas vackra storstäder lockar alltid många semestrande svenskar, och även om de tål att besökas flera gånger om lockar nya upplevelser och möten med andra kulturer. Många svenska resenärer har fått upp ögonen för östra Europas storstäder förklarar Katarina Daniels, som är PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.


Tallins julmarknad är väldigt populär.
På första plats återfinns Serbiens huvudstad Belgrad som numera anses vara riktigt het i turistbranschen. Här finns bland annat många bra och prisvärda restauranger.

–Tidigare har vi sett kraftiga ökningar exempelvis till Warszawa, men till våren är det främst Tallinn, Belgrad, Kiev och Moskva som lockar, säger Katarina Daniels.

Bukarest

Estlands huvudstad Tallins charm har många redan upptäckt, det finns ju bra dagliga båtförbindelser med Tallin sedan flera år tillbaka. Rysslands huvudstad Moskva finns också på listan med sitt häftiga nattliv och krogscen. Trots oroligheter i Ukraina finns även Kiev med på listan, precis som Rumäniens huvudstad Bukarest som utsetts av flera internationella resemagasin som en "stad att besöka 2019".

Så här ser listan ut hos Ticket, hit öknar resebokningarna mest under 2019.

1 Belgrad
2 Moskva
3 Kiev
4 Tallin
5 Bukarest


Av Agneta Nisbeth
Foto: Ticket samt Rumäniens och Estlands turistbyrå


Kommentarer