Fredagsbrunch på Atlantis the Palm med extra allt

Även om man inte bor på det superflotta hotellet Atlantis the Palm i Dubai så kan man njuta av deras underbara brunch varje fredag. Här finns verkligen allt du kan drömma om och lite till i fråga om mat och dryck. Följ med på party här!

Desserter i stora lass är min passion
Jag har testat en av Dubais mest häftiga och läckra bruncher, den på på restaurant Saffron. Varje fredag brukar alla bättre hotell erbjuda en mycket lyxig brunch, så även på Atlantis the Palm. Redan vid entrén så välkomnades du med stil och ett glas champagne! Innan dess hade du blivit avprickad på en lista, fått ett bordsnummer och ett "armband" som visar att du har rätt att äta och dricka under hela lunchen.

Så här välkomnades du till brunchen - med ett glas champagne.
På Atlantis the Palm finns flera olika alternativ att välja bland om du vill äta dig mätt under fredagsbrunchen, den jag testade var på restaurang Saffron, men du kan även äta brunch på japanska Nobu, italienska Ronda Locatelli samt på Gordon Ramseys krog Bread Street Kitchen och även på läckra Hakkasan som serverar kinesiska rätter.

Gillar man kött av olika slag fanns det mycket att välja på.

På restaurant Saffron kan man testa 220 olika rätter, allt från kött, fisk, sushi, skaldjur, sallader, ostar, desserter och mycket, mycket annat. En sak är säker, du går inte därifrån hungrig!

Skaldjursbordet var mycket populärt.
Många sökte sig genast till skaldjursbordet där det fanns bland annat både läckra musslor, ostron, krabba och räkor. Ett stort urval av sushi och sashimi fanns också uppdukat. Andra spännande rätter att prova var bland anat kinesiska dumplings.

Här bjöds det på Dim Sum.
Ät och drick tills du inte orkar längre. Inte nog med att maten är delikat och drinkarna generösa, här dansar man också för fullt när en dj (denna gång var det till och med två) sätter igång musiken, mitt på dagen!

Några läckra förrätter av olika slag.
Förrätterna var också många och läckra. Här även en bild på bland annat räkcocktails. Det fanns hur mycket av desserter som helst att äta av, även hemlagad glass och ett stort ostbord om man föredrag detta efter maten.

Drinkarna var gigantiska och fanns av alla de slag, här en variant med kokosmjölk och Rom.

Restaurant Saffron har öppet från 12.30-16.00 och det kostar 535 AED per person med både mat och dryck. Biljetter måste beställas innan, går bra att göra via hotellets hemsida.



Det dansades verkligen loss när man inte orkade äta längre, två stycken mycket duktiga DJ:s skapade magisk stämning på dansgolvet, mitt på dagen. Party, party! Ni kan själva en en snutt från dansgolvet i filmen ovan.


Här ser ni mig ha kul på Atlantis the Palm, en glad tjej i sina bästa år...


Kul hade alla - det syns väl här... dagen efter kanske var lite tuff dock!



Se en film från min underbara resa till Atlantis här övan.

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer