Galet kul shopping I Thailand

Det finns verkligen hur mycket som helst att handla i Thailand, allt från rena krimskramset till riktigt fina saker gjorda lokalt av duktiga hantverkare. Men också saker som tillverkats i Kina...

Vad sägs om ett par fisksandaler?

Under min senaste resa till Thailand och semesterön Phuket vandrade jag runt på en marknad vid Karon Beach. Det här är vad jag hittade! På bilden ovan ser ni något som tydligen var väldigt poppis förra året, badskor i plast i form av fiskar. Så gräsligt fula att man nästan skulle ha köpt ett par i alla fall, bara för att!

Använda herrskor till salu.

Sedan fanns dessa skodon, begagnade herrskor av olika slag. Kanske inte direkt vad man skulle ta med sig hem precis. Några var visserligen bättre begagnade och såg nästan nya ut och billiga var de dessutom, drygt en hundralapp för ett par av dessa skinnskor.

Mycket av det man hittar på marknader är badkläder av olika slag.

Eller så kan man kanske handla något nytt plagg. T-shirts, badkläder, klänningar och shorts är ofta förekommande. På denna marknad fanns dessa färgglada badshorts, du kunde få tre stycken för lite mer än 30 kronor. En t-shirt kostade inte mycket mer heller, ännu billigare var linnen och strumpor i flerpack.

Roliga mattor i plast.

Man kunde också handla mycket till hemmet av olika slag, som dessa färggranna mattor av både plast och tyg. Faktiskt riktigt ful-snygga på något sätt.

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer