Italien utsett till bästa matland

Det rådde ingen tvekan om vilket land som hade bästa maten när resebyrån Ticket gjorde en Sifoundersökning - det blev Italien!

Vem älskar inte en äkta italiensk pizza?
Över en tredjedel av det svenska folket ska enligt undersökningen ha röstat på Italien när det gäller gastronomiska upplevelser. Frankrike som onekligen också har god mat föredrogs av bara 8 procent i Tickets undersökning.

– Få länder är så förknippade med mat som Italien. Pasta, pizza, olika sorters ostar som mozzarella och parmesan, och självklart också charkuterier som prosciutto, parmaskinka och salami. Listan kan göras lång, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Pasta con le vongole.
Enligt Tickets senaste Sifoundersökning är Italien det i särklass bästa landet att besöka för matens skull. Italien rankas som det bästa matlandet (32 procent), oavsett åldersgrupp och boendeort. Det är ett stort hopp ner till tvåan Grekland med läckerheter som fetaost och kalamataoliver, föredras av 8 procent.

En av de mest populära rätterna i Thailand är Pad Thai.

Den thailändska kokkonsten står ofta högt bland semestrande svenskar. Däremot är det endast 3 procent som väljer Thailand som det främsta matlandet att besöka.

- Thailand har ett fantastiskt kö men det är generellt sett lite mer hetta i maten och inte lika enkelt att ta till sig som det italienska köket. Men Thailand har många spännande smaker. Våga gå utanför klassikerna och smaka på något mindre kända rätter som grön papayasallad, stekt morning glory (en typ av spenat) eller wokad fisk med cashewnötter och basilikablad, tipsar Katarina Daniels.

Text och foto: Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg

Kommentarer