Några tips på boende i Rom

Ni som följer mig här på bloggen vet att jag älskar Italien. Här kommer några nya tips på boende i Rom, från reseföretaget In Italia. Från hotell till lägenheter.

På Hotel Splendide Royal bor du lyxigt.
Jag har ju bott i Italien i ett par år under 1980-talet, bland annat då i Rom. En stad som har många olika områden och stadsdelar att upptäcka, var och en bra på sitt sätt. Företaget In Italia resor har flera olika alternativ att välja bland, både hotell och semesterlägenheter i olika prisklasser.
Här är några av deras bästa alternativ:

Trestjärniga hotel Al Manthia ligger centralt.
Det trestjärniga hotel Al Manthia ligger centralt och bra, på en bakgata nära Via Veneto. Hotellet har bara 36 rum och är ett bra alternativ om du inte vill betala allt för mycket för ditt boende, men ändå kan gå till de flesta stora sevärdheter.

Hotel Splendide Royal.
På Hotel Splendide Royal bor du också centralt, i ett palats från 1800-talet som numera är ett femstjärnigt hotell, inrett i pampig barockstil. Hotellet har också en välrenommerad restaurang, La Mirabelle som rekommenderas i Guide Michelin.

Hotel Regno ligger perfekt på Via del Corso.
Ett annat trestjärnigt hotell med perfekt läge är Hotel Regno som ligger precis vid den stora gatan Via del Corso med all den mest spännande shoppingen precis utanför dörren. Här finns också en härlig terrass med utsikt över nämnda gata. Själva byggnaden är från 1500-talet så det finns gott om gammal charm även om hotellet "bara" funnits sedan 1933.

Julia Guest House ligger granne med Vatikanen.

Det charmiga Julia Guest house är ett mindre trestjärnigt hotell i mina gamla hemkvarter. Bodde själv i området under mina år i Rom, här har du mycket nära till Peterskyrkan och hela Vatikanstaten som i princip ligger vägg i vägg. Rummen är moderna och fräscha, men boka i tid för det finns bara fyra rum, alla med gratis wifi.

Det finns både trädgård och takterrass att njuta av på Aurelia Residence,

Vill du hellre bo med familjen i en lägenhet kanske Aurelia Residense på Via Aurelia kan passa bra. Det ligger dock på lite längre avstånd från centrum men det går ändå bra att promenera till charmiga stadsdelen Trastevere. Här finns en frukostbar, trädgård och en takterrass att njuta av. Det finns sex olika lägenhetstyper att välja bland.

Här är gatan utanför Appartamento Vantaggio.

Mellan Piazza Navona och Piazza del Popolo kan du hitta en annan semesterlägenhet, Appartamento Vantaggio. En välskött lägenhet på andra våningen med alla bekvämligheter som ett bra kök. Gå bara ut på någon av alla marknader eller mataffärer i området för att köpa med dig något gott att äta hem till lägenheten.

Adagio Aparthotel har olika lägenheter att erbjuda.

Här ett annat alternativ för dig som föredrar att bo i egen modern lägenhet under resan, Adagio Aparthotel Rome Vatican som ligger lite utanför citykärnan. Det tar knappt en halvtimma att gå till Peterskyrkan, men det finns naturligtvis kommunala transportmöjligheter utanför dörren. Här finns också en pool att njuta av under varma sommardagar.

Läs mer om dessa och alla andra alternativ på In Italia här››


Text: Agneta Nisbeth
Foto: In Italia

Kommentarer