Stockholm har fått en ny saluhall på NK

Om ni har vägarna förbi Stockholm kan jag rekommendera att besöka den nya saluhallen på varuhuset NK. Här finns massor av godsaker att köpa med sig hem, men också flera restauranger att äta lunch på.

Några läckra och mycket matiga smörgåsar.
Den 7 mars öppnar NK Saluhall sina dörrar för allmänheten. Pressen var inbjuden dagen innan och fick en rundtur bland godsakerna. Och det fanns mycket att välja på.

Här en välfylld köttdisk.
Bakom köttdisken hittar man Johan Jureskog och Klas Ljungquist från AG Kötthandel, fiskdisken bemannas av bröderna Nils och Erik Molinder.



TV-kända Johan Jureskog fanns på plats under pressvisningen. Här med en riktigt fin bit kött.

Ost kan serveras på flera olika sätt.
Den härliga ostdisken drivs av Vincent och Anna Lefèvre från Androuet Ost och Johannes Cullberg. Här hittar du allt för din ostbricka.

Några av godsakerna vi bjöds på vid köttdisken.
–I NK Saluhall kommer vi att fortsätta att sprida vårt budskap ”Ät mindre kött men bättre kött”. Vi tror att den nya saluhallen kommer att bli Stockholms nya gastronomiska knutpunkt, och vi ser det som ett utmärkt forum för att svara på frågan ”Vad är bra kött”, säger Johan Jureskog, ägare av AG Kötthandel.

Du kan också köpa med dig färdiglagad mat hem på Paradiset.
Paradiset står för baslivsmedel, frukt och grönt. NK Bröd och NK Konfektyr kommer att drivas av Johan Sörberg, en av landets främsta bagare och konditorer.

NK bröd hade också många godsaker att erbjuda.

Här finns även Danielle och Johan Lalins Dr Mat med sitt hälsosamma och smakrika utbud samt Katarina och Håkan Milds glassföretag Lejonet & Björnen.

Nyttiga läckerheter från Dr Mat.
–Hos oss på Dr Mat är maten vår passion! Våra rätter är noga sammansatta utifrån smak, textur och känsla men den smakar inte bara gott utan den gör även kroppen gott. Vi tar fasta på mat som ger hälsa till alla. Näringsrik mat som ligger så nära råvarans ursprung som möjligt, säger Danielle Lalin, som är grundare och ägare till Dr Mat.



Restaurang Melanders är en klassiker i Stockholm, nu finns den även i NKs fina Saluhall, beläget i bottenvåningen. Perfekt för en riktigt god lunch eller en aw, matsalen är öppen från 11.00 - 20.00.

Andreas Edström från NK
–Vi är väldigt glada över att äntligen kunna presentera vår nya saluhall. Matentreprenörerna tillhör toppskiktet i sina respektive kategorier och besitter den kunskap och erfarenhet som kommer göra NK Saluhall till en matdestination för såväl stockholmare som tillresta matentusiaster, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer