Vattenskoj på Atlantis Aquaventure Waterpark

Bor man som gäst på Atlantis the Palm i Dubai får man också gratis tillträde till Dubais häftigaste vattenland, Aquaventure Waterpark. Här är del fyra i mitt reportage från hotel Atlantis.

Här ser man hur gäster glider fram i badringar på den lugnare delen av banan.

Det finns verkligen mycket att göra för hela familjen, oavsett ålder på äventyrsbadet Aquadventure. Jag är inte någon vattenmänniska så det var tillräckligt för mig att se andra kasta sig utför i olika waterslides, alla såg verkligen ut att ha kul. Bor man här slipper man betala entré, även om en del attraktioner ändå kräver en inträdesavgift.

Full fart framåt i "forsränningen" med stora uppblåsbara runda flottar som rymmer flera personer.

Alla åldrar var dessutom representerade i vattenparken, äventyr är minsann inte bara till för de yngsta eller modigaste. Dessutom är det skönt att svalka sig när temperaturen stiger under heta dagar, som den ofta gör i Dubai.

Här den högsta och brantaste av alla- en vattenrutschkana som drar många besökare.

Du får ett eget "vattenpass" när du bor på hotellet som sedan tar dig in på vattenparken, några saker där kostar extra men det allra mest är inkluderat i priset. Det finns flera häftiga vatten-rutschkanor som går runt pyramiden Tower of Neptune som ni ser på bilden ovan och Tower of Poseidon.



Det finns också ett stort häftigt akvarium inne på själva hotellet, ni kan se en glimt från det här i en film jag själv tagit. Framför det kan man stå i timmar och titta, utsikten är ju aldrig densamma. The Lost Chambers är verkligen ett gigantiskt akvarium som har över 65 000 fiskar och hajar.



Missa inte heter Lost Chambers där du kan gå in i själva akvariet och titta närmare på allt som simmar runt. Här inne hålls också morgonyoga klockan 08.00, biljett måste bokas i förväg. Ni kan se en film från det här ovan.

En Lazy River går runt hela området.

Det är faktiskt inte helt lätt att beskriva allt som finns att göra här, utan en film. Så här nedan kan ni se en film från Youtube om några av attraktionerna som finns på vattenlandet. Det är dessutom ett så stort område att man har gratis "bussar" som man kan hoppa av och på om det känns tungt att gå vissa sträckor.



Så här ser ni i alla fall hur stort området är, en bild från Atlantis the Palm och hela äventyrsparken Aquaventure. Den sträcker sig en bra bit av den mäktiga "Palmen" i Dubai.

Här åker hon i Leap of Faith.


Och just nu finns chansen för er som inte bor på hotellet att köpa en tvådagars-biljett för hela Aquaventure, med åkattraktioner och en härlig privat sandstrand, för bara 290 AED för barn och 350 AED för vuxna.



Det finns också ett område där de mindre barnen kan ha kul, som heter Splashers childrens play area där de kan leka och bli blöta - om de så vill. Här finns både klätterställningar och rutschkanor samt tunnlar att krypa in i, en grund stor pool att bada i och mycket mer.

Leklandet Splashers passar för de mindre barnen.

Det finns dessutom ett område där du kan titta närmare på delfiner och simma med dessa underbara djur i Dolphins Bay och så kan ni även besöka Sea Lion Point för att lära känna sjölejon.



Ni kan dessutom både snorkla och dyka samt surfa - då i en pool med en egen Wave Rider alldeles vid restaurang Wavehouse. Ni kan se själva hur det fungerar på bilden ovan.


Du är aldrig för gammal att ha kul i Atlantis Aquaventure waterpark!

Vi kan också berätta att det i vattenparken finns många spektakulära vattenrutschkanor, bland annat en som är 27 meter lång och som avslutas i en genomskinlig hajtunnel som ni kan se på bilden här nedan.



Se en film om alla waterslides här:



Text och foto: Agneta Nisbeth/Nisbeths resblogg

Kommentarer