Ving lanserar åter tågsemester med extra vackra vyer

Ving har nu presenterat en ny unik resa med tåg till Europas högst belägna stad Davos. För i år är det tydligen tåg du ska ta på semestern.



Resan arrangeras i samarbete med Tågbokningen.se samt Systrar i bergen som har erfarna vandringsguider. Tågresan kommer att gå genom vackra landskap, mellan Stockholm och Davos. Det tar dock lite tid att resa, det kommer att ta drygt 26 timmar med byten, via Köpenhamn, Hamburg, Basel, Landquart och Davos.

Men det är ju en del av resandet med tåg, det tar tid och man hinner upptäcka en del genom tågfönstret, ombord på resan kommer också guiderna att ge information om de upplevelser som väntar. Vackra vyer får man på köpet,

- Ving har arrangerat semesterresor i över 60 år och hade senast tågresor i programmet 2010. Vi märker av den ökade efterfrågan på resor med tåg och är nu glada över att kunna presentera premiärresan till de vackra bergsmiljöerna i närheten av Davos, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.



När ni väl är på plats i Davos kommer dagarna att fyllas av vandringar i Davos och närliggande alpmiljöer inklusive vandringsleden längs glaciären Silvretta. Ni kommer bo på fyrstjärniga Hotel Waldhuus Davos.

Resan är den första i Vings nylansering av tågsemestrar. Företaget arrangerade senast för nio år sedan andra tågresor då till bland annat Verona och Gardasjön.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Ving

Kommentarer