Bröllopsresor - mina bästa tips till storstäder i Europa

I en serie av artiklar om bröllopsresor av olika slag kommer jag här att ge er några tips på både platser och hotell. Jag börjar med resor till storstäder i Europa.


En bröllopsresa till Prag kanske kan passa?

Många par har idag inte tid med en längre bröllopsresa utan satsar istället på några trevliga dagar i en nära storstad. Passar dessutom perfekt om man reser under perioder när vädret i Europa inte lämpar sig för bad. Här kommer några av mina förslag.


Baglioni Hotel Luna i Venedig.

Det är något alldeles speciellt med den unika kanalstaden Venedig, även om man inte åker gondol. Trevligt kan vara att bo på centralt belägna och mycket läckra Baglioni Hotel Luna, som finns att boka via Hotels.com. 

Hotell Marcella Royal I Rom har en härlig takterrass.

Mitt i centrala Rom, ligger det romantiska Hotel Marcella Royal som ni kan beställa via sajten InItalia. Här har ni nära till allt vad den eviga staden har att erbjuda av sevärdheter, restauranger och shopping. Och så får ni en underbar takterrass att se solnedgången från.

Vill ni hålla er i Italien men föredrar att vandra hand i hand genom antika gränder i Neapel så kan jag rekommendera Hotel Santa Lucia som ligger bra och nära till båtarna mot Capri. Kom ihåg att välja ett rum med havsutsikt.

Motel One Paris-Porte Dorée är snyggt inrett.
Romantiska Paris lockar många romantiker. Vill ni lyxa till det rejält så boka ett rum på det klassiska Hotel Ritz, perfekt placerat på Place Vendome men också väldigt dyrt. Eller så tar ni det charmiga Motel One Paris-Porte Dorée som ligger i stans 12:e arrondissement, finns bland annat på Booking.com. 

En institution i vårt grannland Norge, närmare bestämt, Oslo är fyrstjärniga Grand Hotel. Här har prominenta gäster bott sedan 1874, hotellet ligger givetvis mitt i stan.


Hotel D'Angleterre i Köpenhamn är mysigt och flott.

Nära men ändå långt borta från oss i Stockholmstrakten, lyxhotellet Hotel D’Angleterre i Köpenhamn är ett läckert alternativ för dem som kanske inte vill flyga, utan istället ta tåget.

Hotel Esplanade i lyxig ”art-decostil” finns vackra i Prag som en mycket spännande stad att upptäcka. Hotellet ligger centralt och rummen är stilfullt möblerade i klassisk stil.

Varför inte åka över till Island på smekmånaden?

För en helt annorlunda smekmånad kanske mysiga Hotel Borg i Reykjavik på Island kan passa, finn bland annat att boka via Booking.com. Hotellet som är känt för sina rum inredda i smakfull stil lockar också med en egen populär restaurang, vilket kan vara skönt för er som inte vill lämna huset...

Vill ni till hellre till det något varmare Portugal och huvudstaden Lissabon kan vi tipsa om fina och mycket centralt belägna Hotel Santa Justa Lisboa. Härifrån tar ni er katedralen på 10 minuter.

House of Time bjuder på olika spännande sviter.

Kanske en kulturresa med wienervals och en portion sachertårta är vad ni drömmer om, då kan vi föreslå House of Time - Fancy Suites i Wien. Du kan välja mellan fem sviter alla med olika inredning, finns att boka via Booking.com.

The Kensington Hotel I London.

På London kan man aldrig tröttna, till det charmfulla The Kensington Hotel där ni både bor bra och har nära till till exempel Harrods, bara drygt 10 minuter till denna lyxshopping. Finns att boka via Hotels.com.
Vill ni verkligen slå på stort, man gifter ju sig bara en gång ...  så tycker jag ni ska ta in på det klassiska lyxhotellet Ritz som ligger centralt vid Piccadilly. Glöm bara inte att ta er klassikern, en äkta ”afternoon te” här.

Läs även:

Bästa bröllopsresorna till solen - med charterbolagen››



Av Agneta Nisbeth
Foto: Pressbilder och Agneta Nisbeth

Kommentarer