Mest bokat just nu hos Resia - se om din favorit är med!

Företaget Resia berättar här vilka resmål som är mest bokade för tillfället. Några är kanske självklara andra betydligt mer överraskande.

Det dansande huset också kallad "Ginger och Fred-huset" i centrala Prag.

På första plats är verkligen en gammal favorit, huvudstaden London som aldrig verkar gå ur tiden. På andra plats ligger en annan storstad, vackra Prag som verkligen är perfekt för en lång weekend, här finns det moderna och gamla sida vid sida.

Rom är lika vackert dag som natt.

Plats tre har Rom knipit, det är en annan av mina favoriter, beläget i mitt älskade Italien, hur mycket konst och sevärdheter finns inte här! Kombinerat med shopping och god mat.

Den fjärde platsen innehas av Paris som också lockar många med sin blandning av kultur, shopping och cafékultur. På femte plats överraskar sköna ön Bali i Indonesien, ett resmål som ligger lite längre bort, men det är ändå en magisk plats på många sätt.

Bali är en magisk ö på många sätt.

Nice på Franska Rivieran är nummer sex på listan och en härlig plats att möta våren på. Nummer sju är Turkiets spännande huvudstad Istanbul. Nummer åtta på Resias lista är en annan gammal favorit, spanska Alicante.

Missa inte Lissabon, en riktigt häftig stad!

Nummer nio är också något förvånande, även om jag vet att det alltid dyker upp som ett drömresemål på alla omröstningar, staden Sydney i Australien. På plats nummer 10 hittar vi Portugals huvudstad Lissabon, en stad allt fler upptäcker, med sina backiga gator, intressanta museum och charmiga kvarter.


Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer