Tågsemestern en succé för Ving - snart ny kommer en ny resa

Som vi tidigare berättat här på sajten nylanserade Ving sin tågsemester - denna gång till Davos. Platserna tog snabbt slut så nu fortsätter de satsningen med en ny tåg- och vandringsresa till Engelberg.



Nu i höst, närmare bestämt den 5 oktober går Vings andra tågresa av stapeln mot Engelberg i de vackra schweiziska alperna. Resan kommer att ta drygt 26 timmar med fyra byten, via Köpenhamn, Hamburg, Basel och Luzern och har 30 platser att erbjuda. För svenskar i södra delarna av landet finns det möjlighet att ansluta i Köpenhamn.

Engelberg, som är beläget på dryga tusen meters höjd i en dalgång, bjuder på vackra naturupplevelser i de Schweiziska alperna. Enligt programmet kommer dagarna att fyllas av vandringar i Engelberg och dess omgivningar, bland annat ”The 4 Lakes Hike” (Engelberg-Trübsee-Jochpass-Engstlenalp-Tannalp-Melchsee-Frutt) som är en av de vackraste vandringar man kan göra i Schweiz. Boendet kommer att äga rum på mysiga Ski Lodge Engelberg.


– Vi märker av den ökade efterfrågan på resor med tåg och är glada över att nu kunna presentera ytterligare en resa, denna gång till de vackra bergsmiljöerna i Engelberg. Detta parallellt med vår storsatsning på klimatkompensation där vi som enda stora semesterföretag kompenserar utsläppen för samtliga flygresor som våra kunder bokat via Ving, både med vårt eget och andra flygbolag, säger Fredrik Henriksson som är kommunikationschef hos Ving.

Liksom resan till Davos, arrangeras även denna resa i samarbete med Tågbokningen.se samt företaget Systrar i bergen.




Text Agneta Nisbeth
Foto: Ving

Kommentarer