Efter terrorattackerna: Tänker på alla i Sri Lanka!

Efter beskedet att många skadats och avlidit efter bombdåd i Sri Lanka, de flesta i huvudstaden Colombo med även i staden Batticaloa och i Negombo, vill jag bara skicka mina djupaste kondoleanser till folket på ön och alla som just nu är där som turister.

Minnen från en vacker ö - hoppas Sri Lanka återhämtar sig igen.
Flera hundra har skadats och avlidit efter flera samordnade terrorattacker på ön som är ett av de mest populära länderna att turista i just nu. Landet har precis hämtat sig efter inbördeskrig och den förödande tsunamin 2004. Låt oss verkligen hoppas att de orkar återhämta sig även från denna katastrof, för de behöver sin turism.
Jag minns landet som oerhört vackert, här finns också väldigt mycket att se. I dagens attack har främst kyrkor och lyxhotell (som hotell Shangri-La, Kingsbury och La Cinnamond Grand enligt BBC) varit målen för terrordåden som antagligen utfördes av självmordsbombare.



Den svenska ambassaden har uppdaterat sin sida nu:
De skriver:
"Explosioner i Sri Lanka  Ett antal explosioner har idag på Påskdagens morgon ägt rum i kristna kyrkor och vid några större hotell i Sri Lankas huvudstad Colombo med omnejd. Det finns uppgifter om många skadade. Det svenska konsulatet i Colombo står i kontakt med lokala myndigheter och arbetar med ambassaden i New Delhi med att få fram mer information. Svenska medborgare i landet uppmanas följa nyheter och meddelanden från myndigheterna samt kontakta anhöriga".

Lokal polis har uppmanat folk att sanna inomhus, vi vet också att utländska medborgare finns bland de avlidna, enligt CNN. Ny explosion i Dehiwela ska ha skett enligt flera uppgifter bland annat Sky News.


Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer