Allt fler väljer en weekendresa

Vi har allt mer ont om tid, men längtan efter att resa iväg finns ändå kvar. Så då blir det ofta en weekendresa istället, gärna till en stad någonstans i Europa. Se här vilka som finns med på topp 10.

Prag är en av de städer som ökar mest.
Enligt Rolfs Flyg och Buss har weekendresandet i Europa ökat mer än 20 procent och det är städer som Wien och Prag som blivit årets vinnare. Intresset för weekendresor är större än någonsin, det visar färsk bokningsstatistik från Rolfs Flyg & Buss.

Berlin lockar alltid.
 – Om vi tittar på bokningsläget så sticker fyra- och femdagarsresandet ut i statistiken, Wien och Prag är två nykomlingar på topplistan som ökat mest i popularitet, säger Emanuel Karlsson, Vd på Rolfs Flyg & Buss.

Ett trevligt café i Wien.
Wien och Prag är två städer som jag själv besökt det senaste året och som jag kan verkligen rekommendera. Bägge bjuder både på historia, konst och kultur men även spännande restauranger och affärer.

Här på torget i gamla stan i Krakow.
Fler vill också åka till resmål i östra Europa. Där är det städer i Tjeckien, Polen och Ungern som lockar som nya weekenddestinationer. Storstäder som London och Rom som tidigare toppat listorna minskar något men håller sig ändå kvar. Tappar mest gör tidigare storfavoriterna Barcelona och Nice, och intar plats tio respektive elva på listan. Berlin ligger kvar som ohotad etta sedan många år tillbaka. Emanuel kommenterar förstaplatsen:

En annan stad som ökar är vackra Budapest.
Jag har också besökt Ungern och

– Vi erbjuder både flyg- och bussresor till Berlin. Vi tillgängliggör på så vis Berlin med flera resealternativ som passar de flesta, vilket säkert kan förklara dess ohotade förstaplats, utöver att det är en fantastiskt fin stad att uppleva.

Här följer listan från Rolfs Flyg & Buss:

1.  Berlin (1) 23%
2.  Budapest (7) 89%
3.  London (4) -7%
4.  Rom (2) -28%
5.  Wien (12) 136%
6.  Visby (3) -18%
7.  Bornholm (4) 15%
8.  Prag (15) 108%
9.  Krakow (-) ∞%
10.  Barcelona (5) -58%


Text: Agneta Nisbeth
Foto. Agneta Nisbeth och Rolfs Flyg & Buss/bilden från Berlin

Kommentarer