Bo på ett slott under bröllopsresan

Nu har turen kommit till bröllopsresor med lite extra kunglig och nobel prägel, eller vad sägs om att bo på ett slott under smekmånaden? Här kommer mina bästa tips för dem som vill känna sig som ung och drottning, om än bara för några nätter.

Vackra Villa Pitiana i Italien.
Vad kan egentligen vara mer mysigt än att ta in på ett gammalt anrikt slott under er bröllopsresa? Man ska väl bara gifta sig en gång så då kan man väl lika gärna slå på stort eller hur? Vi har här valt några av alla de slott och herresäten som finns att tillgå på resemarknaden, några verkligt lyxiga andra verkligen prisvärda.

Ett av rummen på Villa Pitiana.

På Villa Pitiana, ett gammalt 1200-tals kloster som byggts om till privat villa under renässansen, det ligger i det sköna Toskana i Italien. Här kan man antingen bo i egna lägenheter eller i hotellrum.
Läs mer om slottet här››

Läckert och lyxigt på Il Falconiere.
I mellersta Italien finns också det fina 1600-tals slottet Relais & Chateaux Il Falconiere & Spa som ligger nära Arezzo. Här finns en fin restaurang - Il Falconiere - med stort utbud viner och ett härligt lyxigt spa.
Läs mer om slottet här››

En utsikt som heter duga på Castelo de Pamela.
Vill man prova något ovanligt så ta in på en riddarborg i Portugal på rekommenderar vi eleganta Pousada Castelo de Palmela.  Här finns mycket snygga rum och sviter vill man sedan ägna sig åt golf eller ridning så går det bra.

En bild från borgården på den portugisiska riddarborgen.
Kanske en romantisk kväll på restaurangen på Castelo de Palmela passar för det nygifta paret, det ser väl härligt ut på bilden ovan?
Läs mer om slottet här››

Varför inte bo på ett vackert franskt slott?
Älskar man goda viner passar säkert ett äkta Champagne-slott i Frankrike som bokas genom Relas Charteau. Eller varför inte bo på det lilla slottet Chateau des Briottieres i Loiredalen där man bor hemma hos slottsfamiljen och äter med dem i matsalen.
Läs mer om slottet här››

Parador de Cardona i Spanien.
Parador de Cardona som är ett medeltida slott med med tinnar och torn utanför Barcelona i Spanien. här finns både vallgravar och antika möbler. Man kan också låna cyklar för att upptäcka de vackra omgivningarna.
Läs mer om slottet här››

Ett vackert slott i Skottland vore inte helt fel.
Föredrar ni att ta en tur till det spännande Skottland, så kan vi tipsa om det romantiska 1300-tals slottet Culcreuch Castle Hotel som ligger utanför Glasgow. Det är faktiskt ett av Skottlands äldsta hotel men precis så modernt idag som man önskar.
Läs mer om slottet här››

Text Agneta Nisbeth
Foto: Pressbilder

Kommentarer