Grekland populärt på Instagram - se de mest plåtade platserna här

Att Grekland är ett av våra mest populära resmål för en sommarsemester är ingen hemlighet. Nästan hälften av reseföretaget Apollos kunder kommer att resa hit. Tydligen finns det några som väljer resmål efter populäritet på Instagram, läs mer här.



I Apollos bokningsstatistik för 2019 syns hur platser som Parga, Sivota och Zagoria på fastlandet i nordvästra Grekland blivit allt hetare. Det handlar till stor del om tips från vänner men också så kallade influencers - som visar sina bilder via Instagram. I år syns också en Bachelor-effekt, den populära dejtingserien spelades nämligen in i regionen under förra året. Många har tydligen fastnat för de romantiska vyerna så sommarbokningarna till Epirus-regionen ökade rejält hos Apollo.

Vackra Parga blev poppis efter Bachelor.
– Större resmål tar helt naturligt emot fler turister men vi märker också av hur trender i Greklandsresadet förändras. Det som var populärt hos en viss målgrupp för några år sedan är inte nödvändigtvis det idag. Genom åren syns hur olika öar och resmål ploppat upp som stekheta bubblare, mycket på grund av sociala mediers stora påverkan, säger Clara Larsson pressansvarig på Apollo.

Kykladerna är Greklands mest instagrammade ögrupp som visar upp det pittoreska Grekland med vitakalkade hus, blåa fönsterluckor, väderkvarnar och vackra solnedgångar. Ögruppen med Santorini och Mykonos i spetsen lockar turister från hela världen och de närliggande mindre öarna Naxos, Paros, Milos och Antiparos är omåttligt populära – vilket syns tydligt i det stora antalet Instagram-poster från öarna.

Här har ni hela listan:
Santorini 5 m
Mykonos 3,4 m
Kos 2,1 m
Zakynthos 717 k
Kreta 657 k
Rhodos 589 k
Paros 547 k
Naxos 447 k
Skiathos 369 k
Milos 316 k
Samos 288 k
Parga 159 k
Korfu 154 k
Karpathos 151k
Skopelos 128 k
Athen 112 k
Symi 112 k
Antiparos 109 k
Kalymnos 98,9 k
Paxos 84,7 k
Lefkas 69,4 k
Leros 46,7 k
Sivota 40,5k
Zagori 23,9 k
Tilos 16,4 k
Pserimos 8072

Text Agneta Nisbeth
Foto: Apollo

Kommentarer