Har provat en av Gordon Ramsays krogar

När jag besökte Dubai härom månaden så passade jag på att äta på Gordon Ramsays restaurang Bread Streat Kitchen. Här är min lilla recension av stället och maten jag åt.

En krabbtoast med chilimajo var utsökt.

Krogen Bread Street Kitchen ligger I det spektakulära hotellet Atlantis The Palm, ute på den så omtalade palmön en bit utanför city. Hit kan man åka även om man inte bor på hotellet, em upplevelse att bara vara här kan jag lova.

Uteserveringen på Bread Streik Kitchen.

Man har ju sett Gordon Ramsay i tv under så många år och sett honom fixa mat och döma nya kockar i olika program. Men detta var faktiskt första gången jag åt på ett av hans ställen. Givetvis fanns han inte i köket eller ens på plats under mitt besök men maten var verkligen underbar, jag lovar!

Råbiff på tonfisk med wonton-chips.

Jag testade bara förrätter när jag var där, lite för att jag inte var så hungrig och dessutom för jag ville testa lite olika smaker. Alla rätter var lika delikata.

Här en vegansk rätt med morötter, bönor och lite annat smått och gott.

Kan också säga att i vårt sällskap fanns en som var gluten-allergiker, en som var vegan och det var inga som helst problem här. Fanns flera rätter att välja på för både veganer och vegetarianer samt för dem som allergier av olika slag. Personalen var också underbar, inga problem alls var för stora och maten kom fort, miljön var underbar - vi satt utomhus- och jag kan bara säga att jag gärna kommer åter. En förrätt kostar från 170 kr och en varmrätt går på allt från 300-800 kronor, den sistnämnda summan är för Gordons berömda Beef Wellington.


Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer